Jakob Ingebrigtsen kan sluta – om han vinner OS-guld

Den norska talangen Jakob Ingebrigtsen siktar på OS-guld i Tokyo. Men lyckas han med det kan friidrottskarriären vara över.
– Om jag vinner OS-guld inom en snar framtid, eller sätter världsrekord eller något, skulle det vara jobbigt att fortsätta satsa, säger han i en norsk podd enligt SVT.

ANNONS
|

Stortalangen Jakob Ingebrigtsen, 20, är ett stort norskt medaljhopp på 1 500 meter i sommarens OS i Tokyo. Han vann nyligen Diamond League-premiären och har redan fyra EM-guld.

Nu säger talangen att sommarens olympiska spel kan bli slutet på hans löparkarriär.

– Om jag vinner OS-guld inom en snar framtid, eller sätter världsrekord eller något, skulle det vara jobbigt att fortsätta satsa, säger han i podden ”Ida med hjärtat i hjärtat i handen” enligt SVT.

LÄS MER:Svenskt rekord två gånger om av Roos

Kan satsa på formel 1

Han säger i podden att livet är för kort för att bara ägna sig åt friidrott.

– Men innan jag når mina mål vill jag vara så bra jag kan. Om jag springer så fort jag vill och tar de medaljer jag vill, så vill jag verkligen göra andra saker också.

ANNONS

Så vad vill Ingebrigtsen ägna sig åt när han känner sig färdig med friidrotten?

– Om jag är nöjd och känner att jag har uppnått det jag vill, ska jag bilda familj och umgås med den och göra andra trevliga saker. Kanske se om jag kan bli en formel 1-förare eller något. Det hade varit kul.

LÄS MER:Vändningen: Svenska OS-truppen ska vaccineras

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS