Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jaromir Jagr på torsdagens presskonferens i Kladno, Tjeckien.

Jagr utesluter OS: "Jag är inte bra"

Jaromir Jagr utesluter spel vid OS i Pyeongchang när herrarnas ishockeyturnering inleds om två veckor.

Den snart 46-årige forwarden löstes nyligen från sitt kontrakt med NHL-laget Calgary och ska framöver spela med sin moderklubb Kladno, där han själv är ägare, i den tjeckiska andradivisionen.

- Just nu är jag inte redo (för OS), jag är inte bra. Jag har inte spelat så många matcher, det finns ingen chans, säger Jagr som var med och vann OS-guld med Tjeckien i Nagano 1998, på en presskonferens i hemstaden.

I teorin skulle Jagr kunna ha tagit plats i det tjeckiska OS-laget – där inga NHL-spelare finns att tillgå – men så blir alltså inte fallet.

- Jag hoppades att jag skulle vänja mig vid en större is. Om jag hade varit bra nog hade jag kunnat hjälpa laget, säger han.

Jagr har den här säsongen gjort ett mål och sex assist på 22 matcher för Calgary och spelade sin senaste professionella match på nyårsafton hemma mot Chicago (4–3).

Den tvåfaldige Stanley Cup-mästaren och VM-guldmedaljören har ännu bara tränat för sin nygamla klubb Kladno där han inledde sin professionella karriär för snart 25 år sedan.