Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

"Jag vet vad jag kan"

Simon Hjalmarsson, toppvärvning i Frölunda inför säsongen, är taggad inför söndagens möte mot Djurgården. - Det har tagit lite tid att hitta rätt, men jag är inte orolig, jag vet vad jag kan, säger han.

Simon Hjalmarsson värvades i somras för att ersätta flyktade forwards, bland dem Andreas Johnsson som du också kan läsa om här på sajten.

27-årige Hjalmarasson, med erfarenhet av SHL,NHL och KHL - och som dessutom blev världsmästare med Tre Kronor 2013 - medger att det varit lite trögt att komma in i sin nya klubb.

- Inte så att det har gått dåligt eller att jag vantrivs - tvärtom,  Frölunda är en härlig klubb med ett gott gäng hockeykrigare, men i ibland tar det lite tid att komma in i en ny organisation, säger han och fortsätter:

- Det primära för mig ha varit att hitta rätt i det kollektiva, att komma in i lag och i spelsystem. När det börjar sitta kommer fokus på den individuella utvecklingen.

Han menar att eftersom det är många nya spelare i säsongens indianupplaga tar det lite att komma rätt och få till lagbygget.

- Vilket våra två första seriematcher nog var tecken på, men nu känns det som att det börjar lossna. Det finns mycket attityd i det här laget.

Som ny spelare har han tagit intryck av den del av Roger Rönnbergs lagbygge där femmorna varierar.

-Det handlar om  att få fram kedjor som hela tiden producera och där vem som helst kan avgöra, viktigt med tanke på att det är en lång säsong, säger han och fortsätter:

-Som spelare gör det en mer skärpt eftersom man vill vara med där framme och få så mycket speltid som möjligt. Jag känner att det är på gång att lossna, säger Simon Hjalmarsson inför söndagsmötet mot Dif.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.