Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

"Jag var så jävla rädd att jag skulle dö där"

Linnéa Claeson, 25, berättar i sitt sommarprat om när hon räddade en man från att dö när han föll ner på ett tågspår. – Jag var så jävla rädd att jag skulle dö där, säger hon i Sommar i P1.

Texten fortsätter under klippet.

Det var när handbollslaget Skuru var på väg till Lund för en SM-semifinal som en man på Stockholms Central ramlade ner på ett av spåren.
– Han var högljudd, luktade sprit och verkade vara hög. Han föll rakt ner på spåret och blev medvetslös. Alla såg det hända, och alla stod sedan tysta, stilla och tittade på missbrukaren, säger Claeson i programmet.

Bara några sekunder senare kastade hon sig ner på spåret, efter några fler sekunder fick hon hjälp av en lagkamrat.
– Inte förrän jag redan är i luften kommer jag på tanken att det kan komma ett tåg. Mamma har nog fortfarande inte förlåtit mig för det. ”Titta först, hoppa sen”, sa hon till mig efteråt. Jag försökte få liv i honom i vad som kändes som tio minuter, men det var nog bara tio sekunder. Sedan hoppade en till lagkamrat ner på spåret, och mannen kvicknar till och vi får honom på fötter.

Läs också: "Jag kommer få mycket hot och hat för det här programmet"

"Jag var så rädd för att dö där"

Händelsen fick henne att frukta att hennes liv var över.
– Den där korta stunden jag stod på spåret, var jag så jävla rädd. Jag var så rädd för att dö där, men jag tror inte att jag hade kunnat leva med att se honom dö där.

Förutom livet som handbollsproffs handlar mycket av Linnea Claesons sommarprat om kampen för jämställdhet och sexuella trakasserier, något hon driver en kampanj mot genom Instagramkontot assholesonline, där hon visar upp kränkningar som hon och andra utsätts för och besvarar dem med humor.

Läs också: RECENSION: Tvinga era söner att lyssna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.