Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: CARL SANDIN

"Jag ska göra mitt bästa för att ersätta honom"

Häckens nyförvärv Gustaf Nilsson är tillbaka i svensk fotboll efter tre år utomlands – och planen är att göra ett intryck direkt.
– Jag tycker att Häcken spelar en fin fotboll, och jag tror att deras stil kommer passa bra in hos mig, säger 22-åringen.

Det var en liten glipa kvar på transferfönstret när BK Häcken pressade ut Alexander Jeremejeff och drog in Gustaf Nilsson, 22.

Efter genombrottet i Falkenberg har Gustaf Nilsson några tyngre år i Danmark bakom sig.

– Jag kom till Bröndby och det började inte perfekt eftersom jag bröt foten där. Jag fick rehabilitera, debutera sent och sedan blev det en säsong på lån, berättar 22-åringen.

Lånet spenderades i Silkeborg, innan forwarden flyttade till Vejle 2018. Inte heller där gick det som planerat – och laget åkte i våras ur högstadivisionen.

– Det var väl tufft för både mig och laget ett tag – och så kom min ljumskskada på det, vilket jag var tvungen att operera i vintras. Det var ett tufft år, konstaterar Gustaf Nilsson, som stod för två mål på 17 ligamatcher med klubben.

LÄS MER: Jeremejeff lämnar Häcken – Nilsson ersätter

I och med lagets degradering var det hög tid att flytta på sig. BK Häcken hade haft ett öga på Nilsson redan när Gustaf Nilsson valde Bröndby.

Häcken gick bet på den för tillfället 19-årige talangen den gången – men inte tre år senare. Nu är han klar för tre och ett halvt år på Hisingen.

– Jag tycker att Häcken spelar en fin fotboll, och jag tror att deras stil kommer passa bra in hos mig. De spelar en offensiv fotboll som är rolig att kolla på och att spela, säger Nilsson.

"Ska göra mitt bästa"

Centerforwarden, som snuddar vid tvåmetersnivån (197 centimeter för att vara exakt), gör ingen hemlighet av förväntningarna på honom: Interna skytteligaledaren har lämnat – och nu ska Alexander Jeremejeff ersättas.

– Ja, det är väl så att jag ska komma in och ersätta honom. Jag ska göra mitt bästa för att ersätta honom så bra som det går, säger Nilsson.

Redan i helgen – i Häckens möte med Örebro – ska nytillskottet vara aktuell för spel om inget oförutsett inträffar.

– Det blir skönt att komma in direkt. Nu är det första träningen med laget i morgon (läs: onsdag) och en chans att komma in och lära känna dem. Sedan blir det roligt med en match, säger Gustaf Nilsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.