Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Jag såg en lucka vid stolpen"

Gais specialträning gav resultat mot Elfsborg. Eller i alla fall en poäng.
Anders Svensson gjorde visserligen ett mål, men i övrigt lyckades Gais speciellt framtagna taktik närapå felfritt. Egentligen var det tänkt att den centrala mittfältaren Johan Mårtensson skulle försöka avväpna Svensson i gästernas uppspelsfas, men sedan Mårtensson tvingats lämna återbud på grund av ljumskskada under uppvärmningen gick de arbetsuppgifterna i sista stund till Eyjolfur Hedinsson. Gais tränare Alexander Axén förklarade valet av taktik med några få ord.
- Vi möter ett av Sveriges absolut bästa lag. Kanske till och med det lag som vinner SM-guldet.
Det innebar ett lågt försvarsspel till att börja med. Och Hedinsson höll god koll på Anders Svensson under merparten av matchen, men tappade markeringen vid ett kostsamt tillfälle i den första halvleken.
Ytterspelarna Johan Karlsson och Emir Bajrami samarbetade fint på högerkanten i den 37:e minuten och till slut nådde ett inlägg Svenssons panna. Gais målvakt Dime Jankulovski sträckte sig likt en rosa panter, men nådde inte bollen - 1-0 till boråsarna.
Hemmalaget hotade med långskott och snabba omställningar från försvar- till anfallsspel.
- Vi är fantastiskt bra på just omställningsspelet och det vet de andra lagen. Våra mål kommer ofta efter snabba omställningar, sa Axén.
Mot Elfsborg var det inget undantag. En rensning från försvarsben nickades ner av Pär Ericsson till Wanderson. En passning senare tog Mattias Lindström emot, avvaktade och placerade bollen i målvaktens bortre hörn - 1-1 efter 76 minuter.
- Jag fick en bra pass av Wanderson och var steget framför min försvarare.
Jag såg en lucka vid bortre stolpen och fick en bra träff. Målvakten hade egentligen ingen chans, han hann inte ens slänga sig efter den, sa Lindström efteråt.
Han sammanfattade matchen med frasen "en jädra bra insats" och konstaterade att den gångna veckans träning låg bakom den erövrade poängen.
Alexander Axén, som före matchen ägnade nästan tio DVD-timmar åt Elfsborgs fem senaste matcher, var nöjd. Mest åt återupphämtningen.
- Matchen blev väl ungefär som jag hade trott. De pressar ganska högt och jag tycker att vi gör det bra när vi håller oss lugna i vårt passningsspel.
Nästa motståndare är redan noggrant kartlagd. Alexander Axéns förra klubb Örebro väntar om en vecka.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.