Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Zlatan Ibrahimovic har hittat formen. Kommer det fler fullträffar mot Middlesbrough på nyårsafton?

"Jag kom hit för demolera hela ligan"

Zlatan Ibrahimovic har hittat formen. Svensken har gjort åtta mål på de sju senaste Premier League-matcherna – och återigen tystat kritikerna.

När Zlatan Ibrahimovic rullade in 2–0-målet i Manchester Uniteds 3–1-seger mot Sunderland på annandagen tangerade han sitt målrekord för ett kalenderår.

Den 35-årige superstjärnan är nu uppe i 50 mål under 2016 – men tro inte att han är nöjd med det.

På nyårsafton ställs Manchester United mot nykomlingen Middlesbrough i Premier League, och då jagar han nya fullträffar.

"Det kickar igång Zlatan"

Ibrahimovic har gjort imponerande åtta mål på de sju senaste ligamatcherna han spelat och hyllas för sina insatser av alltifrån lagkamrater och supportrar till de svårflörtade engelska experterna.

Men för bara någon månad sedan lät det helt annorlunda.

Manchester United hade svårt att vinna, och Ibrahimovic gick mållös från sex raka matcher. Då var kritiken mot svensken inte nådig.

- Det är något jag gått igenom hela karriären, det är inget nytt för mig. Men de som känner mig vet att det kickar igång Zlatan, säger Ibrahimovic i en intervju med Viasat.

- Det är det jag går igång på. Vill du väcka lejonet ska du attackera.

Kan stanna i United

Ibrahimovic har sammanlagt gjort tolv ligamål under säsongen. En notering som ger honom delad andraplats i skytteligan.

- Folk trodde att jag skulle komma hit för att jag har ett namn. Jag kom för hit för att jag ska demolera hela ligan, det där därför jag kommit, säger han.

Avtalet mellan Ibrahimovic och United går ut efter säsongen. Den engelska storklubben har aviserat att man gärna utnyttjar den option om förlängning som finns. Beslutet tycks nu ligga i Ibrahimovics händer.

- Det är mycket möjligt att jag stannar kvar, det handlar om hur året går, säger han.