"Jag kan inte kräva mer av mig själv"

VM-kvalgränsen är fortfarande inte passerad för längdhopparen Khaddi Sagnia efter tävlingarna på Göteborgs Grand Prix. – Det kändes ändå bra att gå härifrån med 6,67.

ANNONS
|

För Khaddi Sagnia handlade tävlingarna på Slottsskogsvallen om jakten på längden 6,75 och därmed en säker biljett till världsmästerskapen som äger rum i London i augusti. Men efter sju försök var gränsen fortfarande inte passerad då längdhopparen från Ullevi FK slutade på 6,67. Detta efter en start som hon själv inte var nöjd med.

– Det var lite ojämnt i början, jag hittade inte känslan som jag brukar ha. Jag var väldigt nervös, men det visste jag redan innan tävlingen att jag skulle vara. Det är jag alltid, säger längdhopparen och fortsätter:

– Men annars kändes det bra ju längre tävlingen pågick och i slutet kändes det verkligen som jag hade längden som krävs för att kvala till VM. Så det kändes ändå bra att gå härifrån med 6,67.

ANNONS

Nöjd trots tre saknade centimeter

Men än är alltså inte gränsen nådd för Sagnia som, under världsungdomsspelen på Ullevi, bara var tre centimeter från att kvala till VM. Längdhopparen ser dock glaset som ”halvfullt”.

– Det känns faktiskt helt okej, jag kan inte kräva mer av mig själv än det jag lagt in i jobbet. Jag har inte kunnat träna på som jag ska och det har varit struligt. Men jag är väldigt glad att jag kan prestera med de resultaten som jag fått.

Torneklint tror på Sagnia

Om det blir fler försök innan VM återstår att se, i vilket fall kan en biljett till England komma att bli aktuell för Khaddi Sagnia som kan kvala in genom att vara bland de bästa som inte nått kvalgränsen. Enligt förbundskapten Karin Torneklint har 23-åringen i världsmästerskapen att göra.

– Som hon hoppar idag går hon till VM-final, hon är otroligt säker och hoppar många långa hopp, konstaterar Torneklint.

ANNONS