Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johan Rylander: Jag hoppas att SHL ser – och lär

Jag hoppas att SHL:s ledning sitter i Globen. Det är så här hockey ska paketeras. I världsklass.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

Ottawa Senators 4

Colorado Avalanche 3

efter sudden

Det är långa köer vid souvenirförsäljningen i Globen. Det påminner nästan om hysterin vid en utsåld konsert med norska popduon Marcus & Martinus och trots att det är Ottawa Senators och Colorado Avalanche som flyttat NHL till Stockholm är det tröjor med New York Rangers och Henrik Lundqvists namn till försäljning.

Fast på läktaren dominerar Avs-fansen tröjmässigt.

Det kanske blir så när kapten Gabriel Landeskog bjudit in hela släkten och alla vänner han kan tänka sig – och faktiskt spelat för Djurgården i samma arena.

"Det blir faktiskt inte coolare", säger Gabbe.

Och när Peter Forsberg, den mäktige nummer 21 för just Avalanche, kommer in för att droppa pucken ... ja, då studsar arenabollen nästan iväg.

Just såna här hyllningar måste SHL ta till sig – och ta efter. Nationalsångerna, både USA:s och Kanadas förstås, är som vanligt lika gåshudsframkallande som om vi suttit i Madison Square Garden eller Air Canada Centre i NHL.

Hela paketeringen håller absolut världsklass.
Från grymma musikval till roliga jumbotronfilmer och spännande fakta. Och inte nånstans hör vi en trött intervju med en representant från ett städbolag som köpt sig tid.
 

VÄL I MATCHEN får vi se just Landeskog med jättelägen direkt. Vi får se en jublande glad Fredrik Claesson göra mål för Senators på hemmaplan, på pass från Erik Karlsson. Vi får se förre frölundaiten Johnny Oduya skjuta ett skott som styrs i mål – och det är liksom ytterligare ett avtryck av svensk hockeys storhet i världens bästa liga.

Den svenska andelen spelare ökar hela tiden.

FÖR ÖVRIGT: DET är ett massivt jubel när Erik Karlsson presenteras eller när han gör några läckra dragningar i matchen. Lite som när Joel Lundqvist härjar i Scandinavium, om ni fattar.

Men så är ju 65:an i Senators i mina ögon världens bäste back, även om han är inne på ett par baklängespuckar och fortfarande kan drabbas av lite övermod.

Men gissa vem som spelar fram till segermålet i sudden?

Karlsson, förstås.

DET ÄR FÖRRESTEN roligt att se förtroendet som Rasmus Dahlin får av förbundskapten Rikard Grönborg i Karjala Tournament. Frölundas 17-årige back får spela i den första PP-uppställningen – och är precis lika lugn som han är i SHL.

Det blir till och med en assist till Tre Kronors ledningsmål.

I Frölunda har Roger Rönnberg placerat talangen i den andra PP-uppställningen ...

TILL SIST: NHL-festen fortsätter om runt 20 timmar.

Och jag har fortfarande världens bästa jobb.