Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/11

"Jag är den enda som kan få det här att hända"

223 miljoner kronor vardera. Det belönar UFC-presidenten Dana White superstjärnorna Conor McGregor och Floyd Mayweather Jr med om de går en boxningsmatch mot varandra. – Jag är den enda som kan få det här att hända, säger White enligt ESPN.

Conor McGregor, historisk som den första UFC-mästaren att ha blivit bäst i dubbla viktklasser, mot boxaren Floyd Mayweather Jr, som har i 49 av 49 matcher har slutat som segrare. Snart kan mötet bli verklighet. Åtminstone om man ska tro UFC-presidenten Dana White. I tv-programmet The Herd gick White öppet ut med att han kan tänka sig att erbjuda kampsportsstjärnorna 223 miljoner vardera plus möjligheten att dela på tv-intäkterna för att få se dem göra upp i en boxningsmatch.  

– Det här är ett riktigt erbjudande. Jag är den enda som kan få det här att hända och jag ger faktiskt ett seriöst erbjudande, säger han enligt ESPN.

McGregor har sedan tidigare varit tydlig med att han gärna skulle gå en fajt mot Mayweather. Och i början av december togs ett kliv på vägen mot drömmatchen när UFC-mästaren tog en boxningslicens. Men pengarna har varit ett hinder. Mayweather, som inte har gått en fajt sedan prestigemötet med Manny Pacquiao, har tidigare bjudit in McGregor till en match. Men då med villkoret att irländaren skulle få en avsevärt mycket lägre summa pengar, eftersom boxningsgiganten ser sig själv som den stora stjärnan i mötet. 

"Hur är Floyd stjärnan?" 

Att Mayweather är det stora affischnamnet vid en eventuell fajt håller dock inte Dana White med om.  

– Hur är Floyd stjärnan? Senaste gången han boxades fick han alla att känna sådan avsky att de aldrig mer ville se honom. Han tjänade tre miljoner i tv-intäkter då, medan Conor tjänade tio miljoner i sin senaste match. En anledning till att Floyd så gärna vill att den här fajten ska bli av är för att han vet att det ger pengar, säger White. 

Om kombattanterna skulle tacka ja till erbjudandet från White skulle de göra upp i en boxningsmatch arrangerad av UFC. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.