"Jag är besviken och ledsen"

De svenska handbollsherrarna är utslagna ur OS efter 24-25 mot Polen. - Det är Olas och mitt ansvar, vi har inte räckt till helt enkelt, säger avgående förbundskaptenen Staffan Olsson.

|

Sverige hadeinlett gruppspelet i OS med tre raka förluster. Därför gällde en enda sak för de två återstående matcherna - segrar. Polen hade skramlat ihop två poäng, vilket innebar en måste-match även för deras del.

- Vi har försökt snacka ut igruppen och få fram fram vad vi vill och inte vill. I dag var ett fall framåt i alla fall,säger Philip Stenmalm,som klev fram och gjorde åtta mål i matchen, till Viasat.

"Det känns jäkligt tufft"

Den första halvleken mot Polen var jämn rakt igenom och på resultattavlan stod det 13-12 till Sverigei halvtid. Mot Slovenien senaste tappade Sverige en tremålsledning i halvtid efter raserat spel i andra halvlek.

Mot Polen höll ett liknande scenario på att utspela sig när Polen drog ifrån med 15-13 efter tre snabba mål. Men Sverige kom ikapp och vände till ledning med 18-15 efter drygt tio minuter in i andra halvlek.

En av Sveriges främsta målskyttar, Johan Jakobsson, utgick i matchenoch kom inte in förrän det återstod knappt två minuter. Jesper Nielsen fick rött kort med en kvart kvar av matchen.

- Det är klart bästa prestationen vi gör i den här turneringen. Det känns det som att detär jäkligt små marginaler, de hade vi inte med oss i dag. Vi leder stora delar av den. Vifår någotrött kort, Johan Jakobsson blir skadad, det känns jäkligt tufft, säger förbundskaptenen Staffan Olsson till Viasat.

Med knappt tio minuter kvar av matchen, vid ställningen 21-19 till Sverige tog Polen timeout. Strax efteråt var ställningen lika igen. Med tre minuter kvar ledde Polen 23-22. Då fick Sverige en tung utvisning mot sig.

Polackerna kontrade, två gånger.

Kliver av som förbundskapten

Heroiskt nog gjorde Sverige två snabba mål och låg under med 24-25 med 32 sekunder kvar. Det blev inga fler mål i matchen.

- Jag är mest besviken och ledsen, vi hade trott och hoppats att vi skulle nå kvartsfinal, säger Staffan Olsson.

Förbundskaptenen har lett landslaget sedan 2008tillsammans med Ola Lindgren och slutar efter sista OS-matchen mot Brasilien. Deras främsta merit är OS-silvret i London för fyra år sedanoch han tar på sig ansvaret för misslyckandet i gruppspelet. Ola Lindgren har kontrakt till nästa sommar.

Sverige har förlorat fyra OS-finaler och får inte chansen att spela ytterligare en under OS i Rio.

Veteranen Kim Andersson lämnar också landslaget. Han drabbades av en knäskada i somras men följde ändå med till Brasilien.

- Jag kan inte säga att jag har gjort mig rättvisa på planen.

- Jag är jävligt besviken. det känns jävligt tungt. Det är sista här nu på internationell

nivå och då hade jag velat komma till kvartsfinal i alla fall, säger Kim Andersson i Viasats sändning.

Lättare grupp

Om Sverige hade vunnit hade man även behövt vinna densista matchen mot Brasilien samt attEgypten behövde förlora mot Tyskland.