Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sabina Jacobsen, lagkapten för det svenska damlandslaget i handboll. Bild: Jonas Ekströmer/TT
Sabina Jacobsen, lagkapten för det svenska damlandslaget i handboll. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Jacobsen: "Klart att det är tråkigt"

Handbollsdamernas lagkapten Sabina Jacobsen satt i karantän hemma i lägenheten Moskva när beskedet kom att OS i Tokyo skjuts upp.
– Klart att det är tråkigt, men just nu är många andra saker viktigare, säger Jacobsen till TT.

De svenska handbollsdamerna är fortfarande inte inkvalade till OS, men hade med stor sannolikhet kunnat kvittera ut en biljett till Tokyo eftersom kvalgruppen på papperet var sportsligt fördelaktig.

– Det är klart att det är tråkigt. Man planerar efter hur säsongerna ser ut och så vidare, men samtidigt var det rätt väntat med tanke på senaste veckornas utveckling. Just nu är många andra saker viktigare, säger lagkaptenen Sabina Jacobsen.

Blir äldre

Försvarsspecialisten missade VM i Japan i december på grund av en operation av sitt knä, men är osäker på om det är till hennes fördel i förlängningen att OS skjuts upp.

– Jag har kontrakt nästa säsong här i Ryssland, men jag blir ju också äldre, säger CSKA Moskva-spelaren.

På grund av virusutbrottet har samtliga spelare i CSKA Moskva suttit i karantän. På lördag är den över, men Jacobsen vet inte vad som händer då.

TT: Hur är det i Moskva just nu med tanke på pandemin?

– Jag vet inte så mycket eftersom jag sitter i karantän, men jag ser att folk är ute och att inget är stängt.

Missar OS-avslut

Beslutet att flytta på OS är klokt, anser Henrik Signell, avgående förbundskapten för damlandslaget i handboll. Tanken var att Signell skulle sätta punkt som förbundskapten med de olympiska spelen i Tokyo till sommaren.

– Det är klart att det personligen är tråkigt. Jag hade tänkt avsluta med ett OS och hade sett fram emot det så klart. Nu blir det inte så, utan jag får se fram emot andra saker istället, säger Signell, som nu ska bli tränare för herrlaget IFK Skövde, till TT.

Han poängterar att hur han personligen drabbas är sekundärt.

– Handbollen och idrotten blir sekundär i dessa tider. Det viktiga är att få bukt med det här. Det känns klokt. Det är många idrottare som har och inte kommer att kunna göra sig själva rättvisa. Vi inom handbollen som lagsport är nog förskonade, men jag tänker på friidrottare och simmare där det handlar om centimetrar och hundradelar med vikten av att träna rätt och hålla sig friska, säger Signell.

Daniel Kihlström/TT