Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sabina Jacobsen är besviken över att inte kunna spela mot Frankrike.

Jacobsen: "Jag kommer inte att spela"

Sverige fick en extra vilodag, men det räckte inte för skadade Sabina Jacobsen. Försvarsgeneralen missar ödesmatchen mot Frankrike på grund av sin ljumskskada.

Proteströrelsen Gula västarna skulle demonstrera i området kring matcharenan Hall XXL i norra Nantes och Sveriges EM-möte med hemmanationen Frankrike fick flyttas till söndagen. Bonusdagen tände hoppet om att lagkaptenen Sabina Jacobsen skulle kunna bli spelklar, men efter handbollslandslagets träning på lördagseftermiddagen fick hon lämna ett negativt besked.

- Jag kommer inte att spela. Det är så klart tungt. Jag vill jättegärna spela, säger försvarsspecialisten.

"Hoppas fortfarande"

Hur det blir med mötet med Ryssland, sista matchen i mellanrundan av handbolls-EM, vet hon inte i nuläget.

- Jag hoppas ju fortfarande. Det är tiden som är viktig med en sådan här skada. Jag hoppas att jag kan spela på onsdag, men jag vet inte än.

Högersexan Daniela Gustin drog av korsbandet mot Montenegro i torsdags och lämnade Frankrike under lördagen. Mathilda Lundström skrivs nu tillbaka in i truppen. Sabina Jacobsen kommer dock att sitta på bänken med laget under ödesmatchen.

- Jag är ju ändå lagkapten och hjälper till så mycket som möjligt med. Hjälpa spelarna kanske med de taktiska bitarna och påminna dem om detta, säger Jacobsen, som inte kunde spela alls mot Montenegro senast och fick gå av efter 20 minuter mot Polen innan dess.

Förutom matchflytten har landslaget inte berörts alls av Gula västarnas protester och passet i träningshallen Jean Vincent, som ligger knappt två kilometer från matcharenan, kunde hållas som planerat.

- Vi har inte märkt av någonting. Det är bara fullt fokus på Frankrike, säger spelmotorn Isabelle "Bella" Gulldén.

"Krävas en topprestation"

Sverige har fyra raka förluster mot fransyskorna. I VM-semifinalen i fjol föll Blågult med 22–24 efter att ha pressat Frankrike ända in i slutminuten. Nu måste dock Sverige vinna mot den regerande världsmästaren för att drömmen en EM-semifinal ska leva.

- Det är en väldigt tuff uppgift. De har övertygat och känns allt bättre, säger förbundskaptenen Henrik Signell.

Frankrike och Ryssland (en match mindre spelad) står på fyra poäng i grupp 1. Kvartetten Sverige, Danmark, Montenegro och Serbien (en match mindre spelad) har två poäng. De två främsta i gruppen går till semifinal.

- Det kommer att krävas en topprestation, men jag är övertygad om att vi har en möjlighet att vinna, säger Signell.