Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Jacob Moverare redo för Frölunda-debuten

Jacob Moverare, 20, kastas in i hetluften mot Malmö när Frölunda har tre backar borta. Vad ska nyförvärvet bidra med?
– Jag har blivit lite tuffare, säger han.

Viktor Ekbom är avstängd, Filip Westerlund och Mattias Nörstebö är skadade. Men Roger Rönnberg har ett glädjebesked och det är att nyförvärvet Jacob Moverare nu är redo för spel och kastas in i hetluften mot Malmö på tisdagskvällen.

– Det blir jävligt kul! Det ska bli riktigt kul att starta säsongen och det blir ju första tävlingsmatchen för mig den här säsongen. Jag har några träningsmatcher ändå så jag känner mig i rätt bra form ändå, säger han.

Kommit in i det redan?

– Det tycker jag! Jag börjar förstå hur de vill spela och gubbarna är jävligt schyssta. Sen är det inte jättestor skillnad, det handlar mer om att lära sig vad de vill i olika situationer och det är inte jättesvårt att komma in i det, säger han och fortsätter.

– Det är egentligen bara grunderna man får ha koll på. Hockey är fortfarande hockey och det är trots allt samma sport som man spelar.

"Har blivit lite tuffare"

I avstängde Viktor Ekboms frånvaro blir Jacob Movererares inträde extra viktigt för Frölunda. För den 191 centimeter långe och 91 kilo tunga backen backar inte för att spela fysiskt när det behövs.

– Jag har ett bra förstapass men är väl en defensiv back, jag har blivit lite tuffare genom åren, säger han.

För Frölunda som följt honom länge och varit intresserade tidigare blev det snabba ryck när de insåg att chansen att få honom till Göteborg dök upp.

För en dryg vecka sedan landade han i Göteborg och har sedan dess fått lära känna sina nya lagkamrater och det är ingen tvekan om att han verkar ha hittat rätt igen.

– Det har varit jättebra! Alla är jättetrevliga och det är väldigt kul att komma hit på morgonen. Jag har hur kul som helst!

Väntar med skämten

Under JVM var Jacob Moverare öppen med att han var lite av lagets clown och att han älskar att bjuda på practical jokes.

Lagkamraterna i Frölunda har dock klarat sig – än så länge.

– Man får hålla sig lite lugn i början och lära sig vilka man kan skämta med och inte, säger han och fortsätter.

– Sen är jag inte jättebra på det men det är kul att hålla på lite.

Bästa practical jokes du gjort?

– Det kan jag inte avslöja ... vette fan men det är inte så bra om jag säger det för då kan jag ju inte göra det igen.

Redo för debuten nu då?

– Det är alltid lättare när man har spelat ett par matcher, då vet man vad man ska förvänta sig. Jag är redo och känner mig i bra fysisk form.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.