Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Jack: "Boxningen kommer alltid vara störst"

MMA-sporten har växt sig stor både i Sverige och i resten av världen. Men den är inte den största kampsporten enligt boxningsstjärnan Badou Jack.

I söndags besegrade MMA-fajtern Alexander Gustafsson brasilianaren Glover Teixeira inför fullsatta läktare vid en UFC-gala i Globen i Stockholm.

Idrotten där flera kampsportsätt är tillåtna har skapat sig supportrar i hela världen, inte minst i Sverige, genom tävlingsorganisationen UFC.

Så pass stor att det ser ut som att den tidigare boxningsvärldsmästaren Floyd Mayweather Jr, amerikanen som är en legendar inom sporten, ska möta MMA:s affischnamn, irländaren Conor McGregor, i boxningsringen.

"Ingen konkurrens"

- McGregor har ingen chans. Vem som helst vet vem som kommer vinna matchen, det är inte det som är grejen. Det är mer "smart business" än sportslig stormatch och kommer generera hundra miljoner dollar för Floyd, säger Jack, som har Mayweather som promotor, och fortsätter:

- Boxningen kommer alltid vara störst, kanske inte i Sverige men resten av världen. Det ser man på "pay per view"-siffrorna (tv-tittarsiffrorna). Jag ser ingen konkurrens, det är som fotboll och ishockey eller basket och golf. Jag ser inga likheter mellan UFC och boxning, det är två olika "fanbase".

Hoppas på match i höst

Den 33-årige svensken, uppväxt på Södermalm i Stockholm men nu bosatt i Las Vegas i USA, är fyrfaldig WBC-världsmästare i supermellanvikt. Efter den oavgjorda matchen mot engelsmannen James DeGale i januari valde han att byta till en tyngre viktklass, lätt tungvikt.

- Planen är att boxas om VM-titeln, antingen mot Nathan Cleverley från Wales (mästare inom organisationen WBA) eller WBC-mästaren Adonis Stevenson (Kanada). Om den (matchen mellan Mayweather och McGregor) blir av så kommer jag boxas på "undercard" (på samma gala). Förhoppningsvis kan jag få någon av de motståndarna (Cleverley eller Stevenson). Det ryktas om september, men inget är klart, säger Jack.