Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tommy Thelin, med Árni Vilhjálmsson på ryggen, jublar efter attThelin gjort 3–0 till Jönköping mot Kalmar.

Jönköpings Södra bäst i Småland

Bra prestationer, men sämre utdelning. Mot Kalmar kom också utdelningen för Jönköpings Södra.

Konsekvens är ledordet i Jönköping. Träna som man vill spela och utför det sedan i matcherna. Inget eller ingen viker från upplägget. 

- Det är viktigt för oss. Vi är konsekventa med hur vi vill spela och vi vet att jobbar vi på samma sätt, spelar vi på samma sätt så kommer resultaten i längden, menade Jönköpings tränare Jimmy Thelin.

Mot Kalmar fanns som vanligt en plan, den utfördes till punkt och pricka. Även om dem fick korrigeras lite under matchens gång. 

- Rasmus Elm var definitivt med i vår plan, vi var med på att han skulle ha mycket boll och vi ville få honom felvänd så mycket som möjligt. När han tvingas kliva av så börjar Kalmar att slå lite längre bollar på David Elm, då får vi anpassas vårt spel och det tycker jag vi gör mycket bra, sade Jimmy Thelin.

Elm klev av med ryggproblem

Rasmus Elm har haft problem med ryggen under en längre tid och det var de problemen som tvingade honom att kliva av efter bara 20 minuter. 

Något som kanske störde Kalmar, men definitivt inte Jönköping. 

- Vi får bra fart på anfallen i dag och spelet tycker jag vi kontrollerar hela matchen, det är bara några minuter i slutet av första halvlek när de reducerar som vi är lite fel ute. Även andra halvlek tycker jag vi har ganska bra koll på, sade Tommy Thelin som gjorde Jönköpings tredje mål i matchen. 

Tung säsongsinledning

Det första målet kom redan efter fem minuter genom Robert Gojani. Han sköt först en riktig strumprullare med högern, fick tillbaka bollen och bytte till vänsterfoten. Det gick bättre, klockren träff och bollen gick in via ribban. Andra målet gjorde Arni Vilhjalmsson efter en snabb frispark medan Kalmarspelarna klagade över domslutet.

Förlusten var Kalmars andra raka på hemmaplan där de nu har 2–8 i målskillnad. 

- Vi saknar engagemang och kvalitet i det vi ska göra. Det är mitt ansvar att få spelarna visa det och det lyckades jag inte i dag. Jönköping är steget före genom hela matchen, vi är det sämre laget i alla delar av spelet, sade Kalmars tränare Peter Swärdh efter matchen.