Växjös Roman Horak avgjorde i förlängning mot Linköping efter en grov målvaktstavla. Arkivbild. Bild: Erland Segerstedt / TT

Jättetavla bakom LHC:s tionde raka förlust

Linköping var på väg mot första segern sedan den 7 december. Då vände Växjö ett 0–2-underläge till seger med 3–2 i förlängning. Detta efter en grov målvaktstavla av Jonas Gustavsson.

Efter nio raka förluster vädrade många i Saab arena en efterlängtad seger efter halva matchen spelad mot gästande Växjö.

Två mål i powerplay av Jarno Kärki och Henrik Törnqvist gav Linköping ledningen med 2–0 och innebar att hemmalaget hade matchen i ett starkt grepp.

– Vi spelar bra hockey, precis som senast (mot Djurgården, förlust med 2–3). Vi har spelat bra men inte lyckats vinna. Om vi bara fortsätter så här kommer det bli bra, sade Kärki till C More efter den första perioden och svarade på hur stämningen är i laget efter en så lång period utan segrar.

Växjö kom tillbaka

– Den är väl så bra den kan vara efter nio förluster. Vi kan inte ändra på det här genom att vara negativa och skylla på varandra. Alla måste steppa upp lite, då kommer vinsterna.

Men dem får Linköping fortsätta att vänta på – för Växjö reste sig.

Martin Lundberg skapade nerv med sitt 2–1-mål precis före den andra periodens slut. Och när sedan Miika Koivisto kvitterade till 2–2 i tredje befarade nog den pressade LHC-tränaren Bert Robertsson att en ny bitter uddamålsförlust var på gång – något som också blev fallet.

Ödesdiger målvaktsmiss

Matchen gick till förlängning och med knappt två minuter kvar på klockan avgjordes mötet efter ett minst sagt ödesdigert misstag av Linköpings målvakt Jonas Gustavsson.

Burväktaren gav sig ut på en lös puck och tänkte sätta i gång spelet snabbt – men passningen blev missriktad och bröts enkelt av Roman Horak som sedan stänkte in pucken i det tomma nätet.

3–2 till Växjö betyder att Linköpings förlustrad nu är uppe i tio raka matcher. Läget är minst sagt bekymmersamt för laget som är näst sist i tabellen efter 34 omgångar.

Växjö däremot klättrar upp, förbi Brynäs, på tionde plats i SHL.