Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Aleix Vidal, till vänster, skadade sig illa när Barcelona krossade Alavés med 6–0.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Jättekross av Barcelona – men Real i topp

För första gången sedan i oktober hamnade hela trion Lionel Messi, Luis Suárez och Neymar i målprotokollet för Barcelona, som enkelt besegrade Alavés med 6–0 i den spanska ligafotbollen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det dröjde till åtta minuter före paus innan Suárez kunde spräcka nollan, men sedan lossnade det rejält för "Barça". Uruguayanen blev tvåmålsskytt, Messi, Neymar och Ivan Rakitić satte var sitt i matchen som dessutom bjöd på ett självmål av Alavés.

Segern överskuggades dock något av en svår skada på Aleix Vidal, tre minuter från slutet. Vidal bröt fotleden och missar resten av säsongen.

Enligt Barcelonas medicinska team har Vidal redan opererats och väntas vara borta från spel i fem månader.

Storsegern till trots är det ändå Real Madrid som har greppet högst upp i tabellen, efter att ha slagit bottenlaget Osasuna med 3–1.

Och även den matchen fick se en otäck skada. Osasunaförsvararen Tano Bonnín bröt smalbenet i en duell med Reals Isco, som senare också blev målskytt i matchen.

Cristiano Ronaldo och Lucas Vázquez satte de övriga målen för Real Madrid, som förutom att ha en poäng mer än Barcelona även har två matcher mindre spelade.