Armand Duplantis.
Armand Duplantis. Bild: MATTHIAS HANGST

Jättehopp av Duplantis – bäst i år

Armand Duplantis avgjorde Diamond League-tävlingen i Monaco redan när han klarade 5.80, men stjärnan var inte nöjd. Nu har han blivit den förste att hoppa över 6.00 utomhus det här året.

ANNONS
|

Den svenske stavhoppsstjärnan Armand Duplantis var aldrig hotad under Diamond League-tävlingen i Monaco. ”Mondo” flög över 5.80 med rejäl luft till ribban, vilket skulle visa sig räcka till seger.

Duplantis flyttade då upp ribban till sex meter och efter att ha rivit de två första försöken ganska klart lyckades ”Mondo” tända till i det sista och tog sig över 6.00 som den första att lyckas med bedriften utomhus under 2020.

– Jag känner mig snabb, men det är någonting med rytmen som jag inte riktigt kunde klura ut. Jag hittade det inte riktigt. Jag hade några tredjeförsök som var ”clutch” och det är jag nöjd med. Jag är glad att jag hoppade över sex meter. Jag ville visa alla att jag är i form för det, säger Armand Duplantis till SVT.

ANNONS

När den svenske löparen Kalle Berglund gått i mål som 10:a på 1 500 meter intervjuades han av SVT och kom in på just Armand Duplantis.

– När vi gjorde coronatest så frågade jag om han var redo för sex meter. Han svarade ”yes, ofcourse”, säger Kalle Berglund.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS