Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Luka Jovic, här i Frankfurt-tröjan, går till Real Madrid. Arkivbild.

Jätteaffären i hamn: Jovic till Real Madrid

Real Madrid stärker offensiven inför nästa säsong. Frankfurts anfallare Luka Jovic, 21, har skrivit på ett sexårskontrakt med den spanska storklubben. "Det här är en bra och viktig övergång för oss", säger Frankfurts sportchef Fredi Bobic.

Båda de inblandade klubbarna har på sina webbplatser bekräftat övergången. Den serbiske landslagsmannen Luka Jovic har skrivit på ett sexårskontrakt med Real Madrid och enligt Madridbaserade tidningen Marca ligger övergångssumman på ungefär 630 miljoner kronor.

Det enda som återstår nu är, enligt Real Madrid, att Jovic ska klara den obligatoriska läkarundersökningen.

"Sportsligt är det en tuff förlust för oss att tappa Luka Jovic. Hans explosivitet och målfarlighet har synts i Europa och hans målskytte är inte det enda vi har haft nytta av de senaste två åren. För oss har det varit tydligt att det finns en ekonomisk smärtgräns", säger Frankfurts sportchef Fredi Bobic till klubbens webbplats.

Luka Jovic kom fram som yngling i Röda Stjärnan innan han 2016 gick till portugisiska Benfica. De två senaste säsongerna har anfallaren varit på lån hos Frankfurt, men så sent som i april aktiverade den tyska Bundesligaklubben en utköpsklausul och värvade spelaren på permanent basis. Men efter en succésäsong med totalt 25 mål, åtta av dem i Europa League, går alltså flyttlasset vidare till Spanien och Madrid.