Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

"Jäklar vad revanschsugen man är"

"Nu eller aldrig" – så lyder Högsbos damers tankar inför en säsong där siktet är inställt på avancemang till Basketligan. – Jag känner att vi skulle kunna spela i ligan redan nu, säger Hanna Johansson.

Högsbos damer blickar uppåt – inte bakåt. Förra säsongen slutade i moll när man, med minsta möjliga marginal, föll i kvalet mot Uppsala. Ny säsong stundar och jakten på en plats i Basketligan kan börja.

– Jäklar vad revanschsugen man är… Jag behövde tre-fyra månader för att komma över den förlusten, det var ju två poäng och det absolut sista skottet som avgjorde. Men nu är det nya tag som gäller, säger Hanna Johansson kommer bli en av lagets absolut viktigaste kuggar.

Det finns bara ett mål för Högsbos damer; att spela i den högsta ligan. Enligt Johansson har man alla förutsättningar till att lyckas med sitt mål.

– Jag har ju spelat där, vunnit SM-guld, och jag känner att vi skulle kunna spela i ligan redan nu egentligen. Men det gäller att vi är på tårna även om vi är favoriter, det gäller att vi tar det på rätt sätt och är mogna nog för att ta oss uppåt.

"Alla kommer vilja slå oss"

Första steget tas under lördagen när man premiärspelar hemma i Gothia Arena mot SBBK. Förhandsfavoriter med ett pris på sitt huvud – där har du Högsbos stundande säsong.

– Det är klart att man måste vara redo eftersom alla kommer vilja slå oss. Det gäller att tagga till inför varje match och vara redo för uppgiften. Men jag triggas av sånt, så det blir inga problem för mig.

Strax efter damernas premiär är det dags för herrarna att ta emot Djurgården, där är målsättningen en annan.

– Det kommer bli en härlig utmaning för killarna att etablera sig i Superettan, säger tränare Jonas Fredrikson i ett pressmeddelande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.