Jörgen Persson: “Familjen fick ta en del stryk”

Jörgen Persson är en av svensk bordtennis främsta genom tiderna. I sitt sommarprat berättar han bland annat om hans dåliga samvete över alla resor under karriären.

ANNONS

Persson berättar att han var borta mycket från familjen under karriären. Något som har varit jobbigt för honom.

– Familjen fick ta en del stryk. 1999 så flyttade vi till Oslo, men jag hade OS i Sydney som väntade (2000). Att som pingisspelare då flytta till Norge är som att skidåkaren (Johannes) Kläbo skulle flytta till Halmstad. För att träna mot bra motståndare var jag borta från familjen ännu mer, säger han i Sommar i P1.

Persson: ”Det har gnagt på mitt dåliga samvete”

Han exemplifierar med att han aldrig tror att han har varit på ett kvartssamtal med sina barn i skolan.

Senare i livet har han pratat med barnen om sin frånvaro.

ANNONS

– Vi har pratat en del om det nu när de har blivit äldre och då säger de att när jag väl var hemma så gjorde vi mycket tillsammans. Så för mig var det skönt att få höra det. Det har gnagt på mitt dåliga samvete emellanåt, säger Persson.

Jörgen Persson, 56, debuterade i landslaget 1983 och avslutade sin aktiva karriär 2013.

LÄS MER:Irriterad Möregårdh finalföll: "Inte okej"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS