Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Italiensk legendar tackar för sig

EM-matchen mot Sverige betyder slutet på en era inom italiensk fotboll. Efter slutsignalen tackar veteranen Melania Gabbiadini för sig.

33-åriga Gabbiadini är redan en legendar inom den italienska fotbollen. Tillsammans med bland andra redan pensionerade Patrizia Panico – som spås bli ny förbundskapten även om ingenting är klart – har Verona-lagkaptenen lett landslagsanfallet under 2000-talet.

EM i Nederländerna blir hennes sista turnering.

- Melania har fantastisk teknik. Det är synd att hon aldrig spelade utomlands för hon hade blivit en toppspelare. Jag kan bara tacka för de här fem åren, hon har betytt mycket för oss, och önska henne lycka till i henne nya liv, som startar i övermorgon, säger Antonio Cabrini, som även han slutar efter EM.

Italien är redan utslaget ur EM, men hoppas ändå kunna avsluta mästerskapet på ett bra sätt mot Sverige.

- Sverige har redan visat att de är ett av de bästa lagen i Europa. Vi vet det, vi vet vilket sorts lag vi kommer möta. Men det visste vi också när vi spelade mot Tyskland, och vi höll jämna steg med dem, säger Cabrini, och fortsätter:

- Vi är väldigt lugna för inget står på spel för oss i den är matchen, som det gör för Sverige. Men händer inte något anmärkningsvärt borde Sverige och Tyskland vara de lag som går vidare.