Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Caroline Seger, här under lördagens pressträff på spelarhotellet, är osäker på hur motiverat Italien kommer att vara i den avslutande gruppspelsmatchen mot Sverige i fotbolls-EM.

Italiens olycka ger Sverige fördel

Skador, avstängningar och inget att spela för. Italiens lidande kan bli Sveriges lycka i jakten på gruppseger.

Italien har inget lyckat fotbolls-EM, den saken är klar.

Sara Gama skadade sig redan i den första matchen, och både Valentina Cernoia och Ilaria Mauro – den senare har gjort båda Italiens mål i EM – fick utgå senast mot Tyskland.

Men varken det, eller att Elisa Bartoli är avstängd efter att ha blivit utvisad mot Tyskland, är Italiens största bekymmer inför matchen mot Sverige på tisdag.

Redan utslaget

Allra tyngst är att Italien efter två förluster redan är chanslöst i jakten på kvartsfinal.

- Det är ett tekniskt skickligt lag, men man vet ju inte riktigt, de har ju förlorat två matcher så vi får se hur tränaren tänker och hur motiverade spelarna är, säger Caroline Seger.

Sverige toppar grupp B, och behöver antagligen vinna, kanske med ett par mål, för att hålla Tyskland och Ryssland bakom sig.

Kan Italiens besvärligheter tala för svensk gruppseger?

- Man kan också se det som ett avslappnat Italien med spelare som vill spela till sig en plats tills nästa förbundskapten (Patrizia Panico) tar över, säger Sveriges förbundskapten Pia Sundhage.

- Det blir i alla fall svårt att veta hur de ska spela, det ska jag villigt erkänna.

"Vill vinna gruppen"

Trots att Italien kan ha svårt att hitta motivation, gäller det att inte underskatta laget, säger Kosovare Asllani.

- Det är så klart besvikna. Men italienare spelar alltid med hjärtat så jag tror att de kommer att vilja göra en bra match mot oss. Men vi har allt att spela för och det kommer vi att visa på tisdag.

Samtidigt är hon medveten om att vägen till gruppseger ser väldigt fördelaktig ut.

- Det är klart att den ligger helt öppen. Och vi kommer så klart att göra allt för att den. Vi vill vinna gruppen, det finns inget annat, säger Kosovare Asllani.