Islossning för Erik Karlsson

En av världens bästa backar har varvat upp till slut. I natt kom andra målet för NHL-säsongen, plus två assist, när Erik Karlssons San Jose körde över Vancouver.
– Jag tycker det gått bra hela tiden så jag har inte varit särskilt orolig, säger förre Frölundaspelaren till Sportbladet.

ANNONS
|

Det var sommarens allra största "Silly Season"-sensation när Erik Karlsson, till slut, byttes bort från ett turbulent Ottawa till San Jose Sharks. Men den omedelbara poängsuccé som hockeyvärlden förväntade sig från Karlsson i nya klubben har dröjt en aning. Fram tills nu.

Förra veckan bombade Karlsson in första målet för säsongen, och under tidiga lördagsmorgonen kom nästa fullträff – och ytterligare två passningspoäng – när Elias Petterssons Vancouver Canucks besegrades med 4–0.

– Jag tycker det gått bra hela tiden så jag har inte varit särskilt orolig. Men det är klart det är skönt att det trillar in några mål, säger 28-åringen till Sportbladet.

ANNONS

Backen passade också på att spela fram till sin svenske namne, Melker Karlsson (med förflutet i Skellefteå), som därmed fick göra sitt första mål för året.

– Ja, det spelar ingen roll vilken Karlsson det är, bara det blir mål, säger Erik till Sportbladet.

Fortsatt Dahlin-effekt i Buffalo

Även Rasmus Dahlin var i farten i nattens fullspäckade NHL-omgång. Strax efter midnatt svensk tid var han med och spelade fram till Buffalos avgörande förlängningsmål mot Montreal.

Målet innebär att Dahlins Buffalo (som var hela ligans slagpåse och slutade sist förra säsongen) nu har åtta raka segrar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS