Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Islands stjärna hyllar Kim Andersson

Islands stjärna Aron Palmarsson borde inte vara på VM. Dels för att Island inte kvalade in, dels för att han i julas blev misshandlad och fick en fraktur på okbenet. Trots det är han nu ute efter att sänka Sverige.

Det finns mycket som är märkligt med Islands VM-deltagande. Laget, som länge räknats in bland de bästa lagen i Europa trots avsaknaden av mästerskapsmedaljer, förlorade playoff-spelet mot Bosnien-Hercegovina men fick ändå plats i VM när Förenade Arabemiraten drog sig ur turneringen på grund av landets politiskt spända relation till värdlandet Qatar.

-Jag hade egentligen tänkt att tillbringa semester i New York men så fick jag ett samtal om att jag skulle till Qatar i stället. Och det är ju mycket bättre, säger Aron Palmarsson.

Den isländska niometersspelaren spelar till vardags i tyska toppklubben Kiel tillsammans med svenskarna Niclas Ekberg och Johan Sjöstrand, och tidigare även Kim Andersson. Något Palmarsson hoppas kunna dra nytta av i VM-premiären.

-Kim är lätt bland de tre bästa spelarna jag spelat med. Men jag vet hur man stoppar honom, säger Palmarsson.

24-årige Palmarsson själv räknas i dag som en av världens bästa vänsternior. Hans deltagande i VM fick ett stort frågetecken framför sig i slutet av förra året när han under julhelgen misshandlades i Reykjavik, spräckte ena ögonbrynet och fick en fraktur på okbenet.

Trots det är han nu redo för spel mot Sverige. Och han är inte rädd för att gå in i dueller med det svenska försvaret.

-Det känns inte alls. Det läkte snabbt, det isländska vattnet är riktigt bra. Jag släppte tanken på det som hänt helt när läkarna gav mig klartecken för att börja träna. Jag missade ett par träningsmatcher men känner ändå att jag har kommit in bra i laget. -Det blir en tuff match. Båda lagen vill självklart vinna den första matchen. Vi kommer göra allt för att slå Sverige.