Sarah Sjöström. Arkivbild.
Sarah Sjöström. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

ISL hjälper simmare fram till OS

International Swimming League (ISL) – där Sarah Sjöström är en av stjärnorna – kommer att hjälpa sina simmare ekonomiskt fram till OS nästa år. Totalt avsätter ISL 110 miljoner kronor i det som kallas en solidaritetsfond.

ANNONS

Enligt simsajten Swimming World International kommer ISL att kontraktera 320 simmare som kommer att tjäna motsvarande cirka 15 000 kronor i månaden från och med den 1 september och fram till den 1 juli nästa år. Totalt finns motsvarande cirka 110 miljoner kronor avsatt i en solidaritetsfond för ändamålet.

OS har flyttats ett år framåt i tiden på grund av coronakrisen och avgörs 23 juli-8 augusti nästa år.

ISL kommer också, om coronakrisen inte sätter käppar i hjulet, att arrangera ett fem veckor långt tränings- och tävlingsevenemang mellan den 14 oktober och 17 november i år på ett och samma ställe. Var det blir är inte offentliggjort.

ANNONS

ISL startades som en utbrytarliga förra året med den ukrainske affärsmannen och miljardären Konstantin Grigorisjin som initiativtagare. Grigorisjin äger också den internationella simklubben Energy Standard som Sjöström representerar och som deltar i ISL. Laget vann tävlingen och Sjöström blev MVP på damsidan.

Erik Persson deltog också i ISL förra året medan Michelle Coleman valde att tacka nej.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS