Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Henrik Stenson, Alexander Norén och Matthew Fitzpatrick under den första rundan av Nordea Masters på Barsebäck.

Iskall inledning för Stenson och Norén

Ishavsvind byttes mot solsken – men golfspelet lossnade inte riktigt. De svenska världsstjärnorna Henrik Stenson och Alex Norén har en bit upp till toppen efter den första rundan av Nordea Masters på Barsebäck.

När Henrik Stenson & Co slog ut på Barsebäcks hål 10 nere vid havet hade den svenske världsfemman mössan neddragen över öronen och överdragskläder på överkroppen. När han kom tillbaka till havet strax innan klockan 13 för att avsluta på hål 9 var det i t-shirt och keps.

- Det var lite ishavsvind där. Det var fyra lager kläder på uppvärmningen och det var väl inte direkt skönt när vi peggade iväg bollen där vi åttasnåret. Jag har ju sett bättre dagar där nere vid sjöhålen, sade Stenson med ett snett leende.

"Många modiga"

Trots detta var det runt 500 åskådare på plats när Stenson, världsåttan Alex Norén och titelförsvararen Matthew Fitzpatrick, England, inledde sin första runda av Nordea Masters. Tusentals fyllde sedan på när solen tittade fram.

- Det var många modiga som vågade sig ut där i morse i de förutsättningarna. Vi räknar med att det blir mycket folk under veckan och bra stämning. Det är klart att man känner av när man spelar på hemmaplan att de flesta håller på oss svenskar, sade Stenson.

Något bländande spel bjöd inte de svenska världsstjärnorna på. Stenson avslutade dock med två birdies på de sista fem hålen (hål 5 och 9) och kom in på par, 73 slag. Han är fem slag efter ledarduon Renato Paratore, Italien, och Max Orrin, England.

- Det var halvhyfsat. Jag spelade väl varken bra eller dåligt, håller ändå ihop det okej.

Den svenske British Open-vinnaren var ett under par efter halva rundan, men hade en tung start på vägen in mot klubbhuset med tre bogeys på de fyra första hålen (hål 1, 3 och 4).

- Det är några tuffa hål och det var där jag tappade slag. Förhoppningsvis kan jag spela dem bättre, sade 41-åringen.

På förhand var Alex Norén hetast i startfältet på Barsebäck. I söndags vann han stortävlingen brittiska PGA-mästerskapet på Wentworth, England. Då avslutade han med en 62-runda (tio under par) – Nordea Masters inledde han med 75 slag, två över par. Avslutningen var dyster med två raka bogeys.

- Känslan är bättre än resultatet. Ibland kan man verkligen komma undan och vara två över. Ibland går man två över och det känns ganska positivt ändå, sade 34-åringen.

"Skönt att spela med Henrik"

Med storsegern i bagaget gick han in i den svenska tourtävlingen med en annorlunda känsla.

- Man har lite högre förväntningar runt omkring sig än vad jag brukar ha. Det är väl på både gott och ont. Då är det ofta så att förväntningarna på en själv ökar och det är väl det som är det farliga.

Kanske tyngde favoritskapet honom något.

- Jo, men också skönt att spela med Henrik som är ännu mer favorit. Sedan är det ju tuffa förhållanden vilket hjälper till ganska bra – att man fokuserar på vad man ska göra, sade Alex Norén.