Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Zetterbergs bedrövelse: "Det var sista chansen"

Henrik Zetterberg tvingas tacka nej till World Cup och talar nu ut om känslorna. – Man är inte tjugo längre och kroppen bestämmer, säger han till Sportbladet.

Efter Alexander Steen och Niklas Kronwall blev lagkaptenen Henrik Zetterberg den tredje Tre Kronor-stjärnan att tvingas tacka nej till spel i World Cup.

Anledningen är ett knä som krånglar efter ett gympass för en tid sedan. Sedan dess har det inte blivit bättre. Han hoppades hinna bli tillräckligt frisk till turneringen, men en magnetröntgen på onsdagen satte punkt för World Cup-planerna.

Han kan inte ens vara på is just i nuläget.

– Jag har försökt hinna komma tillbaka, men magnetröntgen gav slutligt besked om att det inte går. Det är förstås otroligt tråkigt, säger "Zäta" till Sportbladet på torsdagskvällen.

Han såg World Cup som en sista chans att vinna en internationell titel.

– Det här är såklart väldigt tråkigt. Det här kändes som sagt som sista chansen med landslaget och dessutom blev det ju som det blev i Sotji senast. Men det är som det är. Man är inte tjugo längre och kroppen bestämmer, man måste lyssna på den.

Och han tror att det kommer gå bra för Tre Kronor ändå.
– Det är trist att jag inte kan vara med grabbarna och kämpa för segrar, men ska bli jäkligt kul att följa dem, säger Zetterberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.