Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

World Cup-reportern: "Kanada har imponerat något alldeles enormt"

Ryssland måste få till en "raggarhockeymatch" – annars vinner Kanada den första semifinalen i World Cup som spelas klockan 01.00, natten till söndagen svensk tid.

– Kanada har imponerat något alldeles enormt, de har ett grymt kollektivt spel och det med World Cups överlägset bästa trupp. Som jämförelse så tror jag inte att någon svensk forward skulle ta en plats i deras trupp, säger Jonatan Lindquist, Viasat sports rinksidereporter under World Cup, till Göteborgs-Posten.

NHL-korrespondenten bevakar World Cup från första parkett. Lindquist står mellan spelarbåsen och levererar intressanta iakttagelser som kamerorna har svårt att fånga.

Bobrovsky måste storspela

I den första semifinalen tror han att hemmanationen fixar en finalplats, men det är inte helt kört för Aleksandr Ovetjkin och de andra ryska stjärnorna.

– Rysslands enda chans att vinna är att de får in Kanada in i en klassisk raggarhockeymatch, där de deras offensiva stjärnor får utrymme att glänsa samtidigt som Sergei Bobrovsky storspelar.

Vilka vinner World Cup?

– Kanada är storfavorit och skulle en bäst av tre-serie spelas mellan Kanada och Tre Kronor tio gånger, så vinner Kanada nog sju-åtta av dem. Men faller allt på plats kan Tre Kronor slå dem, säger han.

Sverige kan finalskrälla

För att Sverige ska ha en chans mot Kanada är att Henrik Lundqvist förstås en nyckelspelare, "en av få målvakter som kan stjäla en match mot ett sådant här motstånd", säger Viasat sport-reportern. Sedan har Tre Kronor också ett styrka i lagets spelskickliga backar.

– De är tillräckligt skickliga för att ta pucken ur egen zon under kontroll, antingen genom att transportera ut den eller passa ut den. Börjar man slå sarg ut mot det här laget så är man körd, då kommer de bara vinna tillbaka pucken och skölja över en igen, säger Lindquist.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.