Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Wikegård uppmanar klubbarna att hjälpa till under coronautbrottet

Säsongen är över – men det borde inte innebära semester enligt Niklas Wikegård.
C More profilen vill se att hockeyklubbarna engagerar sig och hjälpa till under coronautbrottet.
– Man ska inte sätta sig på kontoret på ishallen och rulla tummarna, säger han i ett klipp på Instagtram.

SHL-säsongen tog slut tidigare än vad som var tänkt. Under söndagen meddelade Svenska ishockeyförbundet att hockeyn stoppas, att ingen mästare koras – samt att inget lag varken degraderas eller avancerar i seriesystemet.

LÄS MER: SHL avslutas med omedelbar verkan

Därmed har klubbar valt att stänga ner och göra bokslut. Vilket C More-profilen, tillika förre tränaren, Niklas Wikegård inte tycker är rätt väg att gå.

– SHL, allsvenskan och hela vägen ner är en jättestor samhällskraft med miljontals fans. Det finns tusentals starka företag som nu kämpar och i det här läget tycker jag att SHL-klubbar och de allsvenska föreningarna som har spelare kontraktsbundna fram till åtminstone 31 april, också skulle kunna göra saker ute i samhället, säger han på Instagram.

Under tisdagen kunde GP skriva om hur Alingsås HK:s tränarduo Mikael Franzén och Dennis Sandberg valt att hjälpa gamla att handla efter beskedet att handbollssäsongen var över.

– Vi är lagspelare, det är klart vi ska hjälpa till att fixa med det här, berättade Mikael Franzén.

Niklas Wikegård är inne på samma spår – att klubbarna ska hjälpa till under coronautbrottet.

– Jag tror att man ska ta kontakt med alla sina fans med seriebiljetter och titta lite grann; ”Vad kan vi göra för er? Kan vi hjälpa er att handla mat? Kan vi gå till Apoteket och handla medicin? Kan vi gå ut med hunden? Kan vi hjälpa till med barnen?”

Det många saker som spelare och ledare skulle kunna hjälpa till med under den tuffa tiden världen befinner sig i.

– Jag tror att det är väldigt bra inom föreningarna om man tittar lite inåt, vad kan vi göra i det här läget där alla har det så jobbigt och alla är så oroliga. Att man inte bara stänger ned butiken, skickar hem spelarna, sätter sig på kontoret på ishallen och rulla tummarna.

Han fortsätter:

– Utan att man använder juniorlag, man använder ledare som har ersättning fortfarande och spelarna framför allt som gör något som är samhällsviktigt. Om det är städa, plocka skräp eller på något vis hjälpa människor som har det tufft just nu.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.