Westerlund vill ha revansch i Juniorkronorna

Den ene letar revansch, den andre kommer med fart. Filip Westerlund och Samuel Fagemo är Frölundas bidrag i junior-VM-truppen.

ANNONS
|

Förra året var backen Filip Westerlund uttagen i truppen, åkte med till USA – men valdes bort precis innan turneringen startade. Surt, förstås – med hemresa dagen före julafton.

Den här gången siktar han på att vara med hela vägen. Åtta backar är utvalda – och Sverige har riktigt bra spelare med i truppen.

– Mitt mål är att vara med hela vägen till spel den här gången, säger Filip Westerlund till GP.

Sugen på revansch, alltså?

– Ja, det är jag!

Frölundas coach Roger Rönnberg tänker göra sitt bästa för att ge Westerlund chansen — och han ska matchas tillsammans med Jonathan Sigalet i klubblaget. Närmast mot Örebro borta på torsdagskvällen.

ANNONS

– Filip ska in! Han är ju på väg mot JVM – och vi ska spela honom i SHL nu. Det är nummer ett i sättet vi tänker på. Där har vi ett ansvar, att ge honom förberedelser så att han kommer till JVM framåtlutad ...

"Ett riktigt rivjärn"

Den andra frölundaiten i JVM-truppen är höstens stora succékille Samuel Fagemo. Han har spelat till sig ett rookiekontrakt – och imponerar stort på Sveriges förbundskapten Thomas Montén.

– Samuel är ett riktigt rivjärn, som slagit sig in i Frölunda – och även hos oss! Han tar kortaste vägen mot mål och vill skjuta i varje situation som han har pucken ...

Själv ler förstås Fagemo. JVM var ett av säsongens stora mål – och nu är han där.

– Jag vill bidra med skott, attack och fart, säger forwarden.

Roger Rönnberg säger ännu mer:

– Han har gjort skillnad för oss hela hösten! En spelare som klarar av att spela i så hög fart som Samuel gör och med den spetsegenskapen han har, att vara en äkta målskytt – där tycker jag att han sticker ut i svensk juniorhockey. Jag tror att han har stora chanser att komma in i JVM och göra skillnad där! Verkligen synas! Den hockeyn går i så hög fart, som han besitter.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS