Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Westerlund vill ha revansch i Juniorkronorna

Den ene letar revansch, den andre kommer med fart. Filip Westerlund och Samuel Fagemo är Frölundas bidrag i junior-VM-truppen.

Förra året var backen Filip Westerlund uttagen i truppen, åkte med till USA – men valdes bort precis innan turneringen startade. Surt, förstås – med hemresa dagen före julafton.

Den här gången siktar han på att vara med hela vägen. Åtta backar är utvalda – och Sverige har riktigt bra spelare med i truppen.

– Mitt mål är att vara med hela vägen till spel den här gången, säger Filip Westerlund till GP.

Sugen på revansch, alltså?

– Ja, det är jag!

Frölundas coach Roger Rönnberg tänker göra sitt bästa för att ge Westerlund chansen — och han ska matchas tillsammans med Jonathan Sigalet i klubblaget. Närmast mot Örebro borta på torsdagskvällen.

– Filip ska in! Han är ju på väg mot JVM – och vi ska spela honom i SHL nu. Det är nummer ett i sättet vi tänker på. Där har vi ett ansvar, att ge honom förberedelser så att han kommer till JVM framåtlutad ...

"Ett riktigt rivjärn"

Den andra frölundaiten i JVM-truppen är höstens stora succékille Samuel Fagemo. Han har spelat till sig ett rookiekontrakt – och imponerar stort på Sveriges förbundskapten Thomas Montén.

– Samuel är ett riktigt rivjärn, som slagit sig in i Frölunda – och även hos oss! Han tar kortaste vägen mot mål och vill skjuta i varje situation som han har pucken ...

Själv ler förstås Fagemo. JVM var ett av säsongens stora mål – och nu är han där.

– Jag vill bidra med skott, attack och fart, säger forwarden.

Roger Rönnberg säger ännu mer:

– Han har gjort skillnad för oss hela hösten! En spelare som klarar av att spela i så hög fart som Samuel gör och med den spetsegenskapen han har, att vara en äkta målskytt – där tycker jag att han sticker ut i svensk juniorhockey. Jag tror att han har stora chanser att komma in i JVM och göra skillnad där! Verkligen synas! Den hockeyn går i så hög fart, som han besitter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.