Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/10

Westerholm bröt måltorkan och frälste Frölunda

Han fick vänta 14 omgångar.
Sedan hittade Ponthus Westerholm, 26, äntligen rätt för Frölunda och fixade tre pinnar mot Örebro.
– Det har ju gått lite troll i det men jag visste att det skulle komma, säger han.

Frölunda var tillbaka i Göteborg efter en period där laget spelat bortamatch på bortamatch. Av lagets tio senaste matcher har åtta varit på bortais men den här veckan är det Scandinavium som gäller för Roger Rönnbergs gäng.

Senast Örebro vann mot Frölunda var 28 november 2015. Den sviten är intakt efter att Ponthus Westerholm klivit fram och styrt in 2–1 för Frölunda, målet var hans första för säsongen.

– Det var otroligt skönt och viktiga poäng det här, säger Ponthus Westerholm när han pustar ut i omklädningsrummet efter matchen.

Målet var hans första för säsongen och ett tag trodde han på isen att målet hade dömts bort.

– Domaren stod ju och viftade så jag gick på det lite där men jag kände att pucken var inne och var ganska säker. Sen är det klart man undrade lite, säger han.

Hur har det varit att inte fått dit puckarna?

– Det är klart att det har gått lite troll i det men jag visste att det skulle komma. Jag har haft lite stolpe ut tidigare men nu hade jag stolpe in. Så det var väldigt skönt. Det är klart att det sätter sig lite i huvudet på dig men får du bra självförtroende så rullar det mesta på.

Efterlängtade hemmamatcher

Efter att ha spelat mer borta än hemma under den här säsongen är den här veckan nästan unik för Frölunda. Detta då laget har tre raka matcher på hemmais.

– Attityden kan jag inte klaga på! Vi har bara spelat borta i början av serien och jobbat hårt för att bli ett fruktat bortalag. Det känns som att vi spelar bortaplanshockey på hemmaplan och försvarar oss väldigt bra, säger Roger Rönnberg.

Att ha en hel vecka i Göteborg är något som minst sagt uppskattas av spelarna i Frölunda.

– Det ska bli skönt! Nu ska vi avsluta första kvarten av matcherna och jag gillar att vara hemma. Det är alltid skönt att spela i Scandinavium och jag kan knappt vänta tills på torsdag och sedan tills på lördag, säger Ryan Lasch och får medhåll av Jonathan Sigalet.

– Det är väldigt skönt. Vi har haft många bortamatcher och spelat mot Skellefteå och sedan Malmö och de resorna är inte helt enkla för grabbarna. Men målvaktsspelet har varit grymt i år och vi har haft olika spelare som klivit fram i olika matcher för oss vilket är bra, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.