Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Wennberg belönas med monsterkontrakt

Ex-frölundaiten Alexander Wennberg slog igenom med dunder och brak under fjolårssäsongen i sitt Columbus Blue Jackets, nu belönas han med ett saftigt sexårskontrakt med ett värde på nästan en kvarts miljard kronor. – Vi är exalterade, säger general manager Jarmo Kekäläinen på klubbens hemsida.

Alexander Wennberg hade en minst sagt succéartad säsong i NHL när han slog igenom i sitt Columbus Blue Jackets. Med sina 59 poäng gjorde centern sin hittills bästa säsong, något som placerade honom på en sjundeplats bland svenskarna i NHL.

LÄS OCKSÅ: Så mycket tjänar svenskstjärnorna i NHL

Bland annat låg 22-åringen före bägge Sedinarna, Filip Forsberg och Rikard Rakell i poängligan.

– Det är imponerande vad han kan göra på isen, han är väldigt kul att spela med och jag uppskattar verkligen att spela i samma kedja som honom, sade lagkaptenen Nick Foligno under säsongen.

Belönas med ett monsterkontrakt

Nu belönas den tidigare Frölundaspelaren ordentligt för sin fina säsong, detta genom en ordentlig lönehöjning.

Under fredagen stod det nämligen klart att Blue Jackets och Wennberg kommit överens om ett nytt kontrakt på sex år. Dessutom ska kontraktet vara värt 29,4 miljoner dollar enligt Sportsnet., vilket blir närmare en kvarts miljard svenska kronor.

– Vi är exalterade över att ha skrivit ett kontrakt med Alexander som sträcker sig till och med säsongen 22/23. Han har visat en ständig utveckling genom sin unga NHL-karriär och kommer från en lysande säsong. Han har visat att han har goda möjligheter att bli en viktig spelare för vår organisation under många år framöver, säger lagets general manager Jarmo Kekäläinen på klubbens hemsida.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.