Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Wellman klev fram igen: "Känns helt fantastiskt"

Han har varit Frölundas stora poängmaskin under hela CHL-säsongen. Och i finalen klev Casey Wellman fram igen - med två mål när Frölunda tog hem Europabucklan. – Det var första titeln för mig här, det känns helt fantastiskt, säger amerikanen till GP.

För Casey Wellmans del har CHL-säsongen varit en enda stor succé. Amerikanen har flera gånger klivit fram för Frölunda i europaspelet och i CHL-finalen mot Sparta Prag gjorde han det igen. Först utjämnade han matchen till 1-1, och i den andra perioden satte han Frölunda i förarsätet med sitt 3-2-mål. Även om tjeckerna kom tillbaka till 3-3 så slutade kvällen lycklig för Wellman och hans lagkamrater när Nicklas Lasu prickade in segermålet i förlängningen. 

– Det är en helt fantastisk känsla, helt otroligt, det här var första titeln för mig inte bara i Frölunda utan någonsin. Jag har spelat finalspel i AHL, men det här var min första gången jag fick stå som slutsegrare, säger Wellman efter slutsignalen. 

Och tvåmålskytten var märkbart tagen av upplevelsen. 

– Hela den här matchen var ju otrolig. Turneringen är fantastisk, Sparta spelade riktigt bra, men vi kom tillbaka och jag är väldigt glad över att få kalla mig vinnare i kväll. 

Hur var känslan när Lasu nätade? 

– Alltså jag var så trött så jag trodde knappt det var sant, så när han satte dit pucken blev jag så glad och så lättad, nu kan jag äntligen bara få fira. 

Och du blev turneringens top scorer, det verkar som att du gillar CHL?

– Jag tycker verkligen om turneringen. Det är en riktigt rolig liga, du får se många olika typer av hockey. Det är lite mer fart och offensiv, jag gillar det. 

Han fortsätter: 

– Och att jag blev främsta poänggörare är en rolig merit att ha, även om det bara är en parentes i det här sammanhanget. Det som gläder mig mest är att vi vann. 

Totalt blev det 14 poäng, åtta mål och sex assist för Casey Wellman under årets säsong. Det gör honom till turneringens poängkung. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.