Weber kvar – resten av säsongen

Från sju veckor – till resten av säsongen. Mike Weber har imponerat på Frölunda. – Jag vet varför jag är här. Jag ska fortsätta att bidra med hårt jobb, säger backen.

ANNONS
|

Den rutinerade NHL-backen klev in i Frölunda med lugn, styrka – och en vilja att ödmjukt lära sig.

Lära sig system, lära sig spelet på stor rink, lära sig en helt ny liga.

– Det är en fantastisk gubbe som vi är jättenöjda med. Han tillför så väl på som av isen, berömmer sportchef Fredrik Sjöström.

LÄS OCKSÅ: Weber om succén i Frölunda och framtiden

Orsaken till att det tagit tid till förlängningen är att Webers fru är höggravid. Hon vill föda i hemstaden Windsor i Kanada, så Weber kommer att missa några matcher i månadsskiftet mellan februari-mars – men kommer, om allt går som det ska, vara tillbaka i god tid innan det förmodade slutspelet.

ANNONS

"Vill göra nåt speciellt "

Weber har så här långt spelat åtta matcher med Frölunda, spelat fram till tre mål – och har plus sju i plus/minus-statistiken.

– Vi visste att han skulle sprida lugn, bidra med sin rutin och att han är tuff och rejäl. Men han har dessutom visat att han är bra med puck. Han har motsvarat våra förväntningar och vi är överens om att fortsätta tillsammans säsongen ut, säger Fredrik Sjöström.

LÄS OCKSÅ: Hur löser Frölunda problemet som stavas JVM?

– Jag vill göra nåt speciellt här! Jag vet att vi har en chans att vinna det. Vi har spelare borta på JVM, spelare skadade, spelare i landslag. Men i en playoff-serie så kan vi mala ner lag, det tror jag, säger Mike Weber.

ANNONS