Wayne Gretzky sörjer älskade profilens död

Edmonton Oilers har sorg. En av klubben stora profiler, Joey Moss, har dött 57 år gammal och sörjs bland annat av Wayne Gretzky. ”Han var verkligen min vän”, säger legendaren i ett uttalande.

ANNONS
|

I decennier har Joey Moss varit en del av Edmonton Oilers organisation.

Det hela började på 80-talet när en 20-årig Wayne Gretzky dejtade hans syster, kanadensiska sångerskan Vikki Moss.

Gretzky valde då att erbjuda Joey Moss, som föddes med Downs syndrom, ett jobb hos Oilers. Till en början erbjöd även Gretzky att stå för hans lön när han hjälpte till i organisationen.

Hans roll var ”omklädningsrums-skötare”. Han hjälpte till med att fylla vattenflaskor, tvätta, fixa med utrustning – men framför allt växte han ut till att bli en älskad profil både hos spelare, ledare och supportrar.

ANNONS

Under måndagen meddelade Oilers att Joey Moss dött 57 år gammal.

”Oilers-organisationen är extremt ledsna över bortgången av vår käre vän och kollega, legendariska Joey Moss. En gång en Oiler, alltid en Oiler”, skriver klubben på Twitter.

LÄS MER:Här är NHL-rekorden som aldrig (?) kommer slås

Wayne Gretzky sörjer sin kompis död.

”Janet (Waynes fru) och jag är bedrövade över Joey Moss bortgång. Inte bara var Joey given i Edmontons omklädningsrum, han var någon jag verkligen kallade en vän. Vi kommer sakna dig, Joey och du kommer alltid leva genom våra minnen. Våra tankar går till Joeys anhöriga”, säger han i ett uttalande.

Stora delar av Hockeykanada har nu uttryckt sina kondoleanser och hyllat Joey Moss.

”Joey Moss - en absolut legend”, skriver Edmonton Oilers ärkerival Calgary Flames.

LÄS MER:Patrick Marleau kan slå Gordie Howes rekord

McDavid: ”Lyste alltid upp dagarna”

Connor McDavid anses vara världens bästa spelare just nu och är Oilers absolut största stjärna. På sin twitter har han lagt ut en bild på honom, Wayne Gretzky och Joey Moss med texten:

”Tillsammans med den största genom tiderna ... och nummer 99 (Wayne Gretzky). Oilers-land kommer inte vara det samma utan dig, Joey. Tack för att du alltid lyste upp dagarna och vila i frid min vän”.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS