Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Washington Captilas har sparkat Brendan Leipsic efter sexistskandalen som uppdagades i veckan.  Bild: Nick Wass
Washington Captilas har sparkat Brendan Leipsic efter sexistskandalen som uppdagades i veckan. Bild: Nick Wass

Washington Capitals sparkar Brendan Leipsic efter sexismskandalen

Brendan Leipsic hamnade i rejält blåsväder efter att sexistiska kommentarer i en chatt kommit fram.
Nu meddelar Washington Capitals att man väljer att sparka forwarden.

Det var tidigare i veckan som det kom fram att Brendan Leipsic hade deltagit i en privat gruppchatt där flera grova sexistiska kommentarer om kvinnor hade skrivits.

Något som väckte stor ilska i hockeyvärlden.

Ligan gick snabbt ut och fördömde det hela och nu väljer forwardens klubb, Washington Capitals, att agera. Under fredagen meddelade Capitals att man väljer att sparka Leipsic.

Även hans lillebror Jeremy Leipsic, 23, som deltog i samma chat, har fått sparken av sitt universitetslag, Manitoba Bisons, rapporterar Winnipeg Sun.

"Ledarskap, respekt och integritet är hörnstenar i Bisons idrottsgemenskap och som ett resultat av denna situation har vi nu beslutat att befria studenten/idrottaren", skriver skolan i ett uttalande.

Bad om ursäkt på Twitter

NHL och klubben har fördömt Leipsic och hans chattgrupp. Leipsic har i chattgruppen också skrivit kränkande kommentarer om sina kedjekamrater, enligt Washington Post. Brendan Lipsic har bett om ursäkt.

"Igår (onsdag) blev min kompis Instagramkonto hackat och någon spred bilder som visade privata konversationer som jag var en del av. Jag förstår helt och hållet hur opassande och kränkande dessa kommentarer var och jag ber verkligen om ursäkt till alla för mina handlingar. Jag vill ta lärdom av detta och bli en bättre människa genom att ta mig tiden att avgöra hur jag ska gå vidare på ett ansvarsfullt och meningsfullt sätt. Jag ber verkligen om ursäkt.", skrev han på Twitter under torsdagen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.