Henrik Lundqvist i New York Rangers tränar med andra NHL-spelare i Frölundaborg i slutet av juli 2019.
Henrik Lundqvist i New York Rangers tränar med andra NHL-spelare i Frölundaborg i slutet av juli 2019. Bild: Thomas Johansson

Washington Capitals öppnar för Henrik Lundqvist: ”Perfekt alternativ”

Rykteskarusellen kring Henrik Lundqvist är i gång i USA. En av de främsta kandidaterna som lyfts fram i amerikanska medier – målvaktens förra rivallag Washington Capitals.
– Henrik Lundqvist är ett väldigt perfekt alternativ, säger sportchefen Brian MacLellan till Washington Post.

ANNONS
|

Henrik Lundqvist kan bli lagkamrat med Alexander Ovetjkin och Nicklas Bäckström. Åtminstone om man får tro amerikanska medier, som nu lyfter fram Washington Capitals som den mest sannolika destination för den svenske målvakten.

Inte minst efter att lagets sportchef Brian MacLellan gått ut och bekräftat intresset för Lundqvist.

– Vi letar i letar efter en veteran som kan vara backup-målvakt åt oss. Henrik Lundqvist är ett väldigt perfekt alternativ, säger Brian MacLellan till Washington Post.

Den nuvarande andremålvakten Braden Holtby, som vann Stanley Cup med Capitals 2018, ser ut att lämna klubben som "free agent" och Lundqvist skulle i så fall kunna värvas till den amerikanska huvudstaden som ersättare, för att konkurrera om målvaktsspaden med 23-årige ryssen Ilja Samsonov.

ANNONS

Lundqvist har själv inte uttalat sig om intresset från Capitals, men twittrade under tisdagen om sin inställning till sporten.

"Jag älskar fortfarande att tävla. Jag älskar fortfarande spelet och vill fortfarande VINNA!”

Övergången kan ske redan på fredag

Under nattens tv-sända NHL-draft talade också Bob McKenzie, kanadensisk hockeyexpert för kanalen TSN, om sannolikheten att ”The King” hamnar i Washington.

”Det är möjligt, självklart efter att han köpts ut av New York Rangers. Men det finns en stark känsla av att den mest logiska destinationen för Henrik Lundqvist, ”The King”, vore Washington Captiols, där han i så fall gör Ilya Samsonov sällskap under kommande säsong.”

Men det är först på fredag kväll, svensk tid, som fönstret öppnar där NHL-klubbar kan värva spelare som står utan kontrakt.

”Håll ett öga på det när fredagen kommer. Inga överenskommelser kan ske innan fredag, men det finns en bra chans att ”The King” slutar upp i Washington DC.”

ANNONS