Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Vore jättekul att spela där borta"

Sebastian Collbergs straffsuccé i Frölunda bara fortsätter. Men till sommaren kan han vara förlorad för Göteborgspubliken.

När Sebastian Collberg lade upp pucken med backhandsidan bakom Brynäsmålvakten Johan "Honken" Holmqvist i går avgjorde han för tredje matchen i följd. Detta med sitt fjärde straffmål på tre matcher.

Till sommaren går 18-åringens kontrakt ut och Collberg har ännu inte erbjudits något nytt kontrakt av Frölunda. Samtidigt öppnar Mariestadsonen för ett Nordamerikaäventyr, han är draftad av Montreal Canadiens.

– Jag har inte prata jättemycket med dem än så vi får se vad de tycker. Det vore jättekul att spela där borta men vi får se om det blir ett år till i Sverige eller om det blir en flytt redan till nästa säsong, jag vet inte, säger Collberg.

Efter utlåningen till Örebro och JVM-äventyret med landslaget har han fått stort förtroende från "Kenta" Johansson. Collberg säger att han inte lägger särskilt mycket fokus på framtiden just nu och att han trivs bra i Göteborg.

– Det är tredje säsongen här nu så det känns lite som hemma. Det är klart att jag gillar det. Jag får spela i power play och har väl nästan dubblerat speltiden sedan förra året så det känns jättekul., säger Collberg.

På onsdagens träning stannade Collberg kvar längst på isen, tillsammans med lagkamraten Gustav Rydahl. Collberg sköt och tränade straffar, på tomt mål.

– Det är mycket träning varje dag. När jag var nio, tio år, började jag med backhanddragningen som jag gjorde i går. Den sitter i ryggmärgen, säger Collberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.