Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Ville Koistinen var nära döden – 39 år gammal

För en månad sedan lurade Ville Koistinen döden. I en intervju med Ilta-Sanomat berättar förre SHL-spelaren om hur han drabbades av en kraftig hjärnblödning.
– Det var svart i en vecka, säger han till tidningen.

Den nu 39-årige finnen har en lång och gedigen hockeykarriär med spel i bland annat NHL, tyska DEL och schweiziska NLA.

Men för svensk hockeypublik är Ville Koistinen kanske främst förknippad med sin säsong i dåvarande Elitserien säsongen 2010/11. Han spelade då för Skellefteå AIK och tog SM-silver med klubben.

Nu berättar den tidigare backen att han var nära att mista livet för ungefär en månad sedan. I en intervju med finska Ilta-Sanomat berättar han om ett vanligt träningspass som slutade i en mardröm.

– Jag gjorde en övning i gymmet och började känna mig lite yr. Jag gick först för att sätta mig ner, men sen gick jag mot personalen. Då kände jag att min ena fot släpades efter mig, berättar Koistinen.

Det var då Ville Koistinen och personalen på gymmet insåg allvaret.

– Vi förstod då att det var dags att ringa efter en ambulans. Jag kommer fortfarande ihåg när jag lyftes in i ambulansen och sen var det svart i en vecka.

Koistinen: ”Hade änglavakt”

På sjukhuset upptäckte man att en artär hade spruckit i huvudet.

– Då var det akut och de opererade mig i tre-fyra timmar.

Enligt Koistinen hade läkarna gett honom 50 procents chans att överleva. Det är inte heller ovanligt att folk som drabbas av hjärnblödningar har men efter - men i nuläget mår Ville Koistinen förhållandevis bra.

– Stjärnorna stod rätt och jag hade änglavakt, konstaterar han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.