Viktor Svedberg klar för konkurrent

Viktor Svedberg lämnade Frölunda för att prova lyckan i Nordamerika. Efter fem säsonger i Chicago Blackhawks organisation vänder den reslige backen hem till Sverige - men inte till Göteborg.

ANNONS
|

Efter en tid i Rögles akademi valde Viktor Svedberg att flytta hem till Göteborg för att få sin hockeyfostran i Frölunda.

Totalt blev det fyra säsonger och 115 grundseriematcher i hemstaden innan den 204 cm långa backen flyttade till USA för att försöka slå sig in i Chicago Blackhawks backuppsättning.

Men det under hans fem säsonger i Nordamerika har det mest blivit spel i AHL-laget Rockford Icehogs.

Efter förra den gångna säsongen stod Svedberg som klubblös och provspelade för Calgary Flames, dock mynnade det inte ut i något kontrakt.

Klar för konkurrent

27-åringen vänder nu istället hem till Sverige, men inte till Frölunda. Istället presenterades han, under fredagen, av konkurrenten Linköping som en ersättare till skadade Almen Bibic.

ANNONS

– I och med Almens senaste skada så kände vi behov att skapa ett bättre djup på backsidan. I Viktor får vi en kille som är defensivt stark och som har en imponerande räckvidd. Det är dessutom en kille som tävlar hela tiden och som vi känner kommer passa bra in i vårt lag, Linköpings general manager Fredrik Emvall.

Kontraktet är dock i det kortare laget. Det sträcker sig nämligen bara till 1 december - i år.

– Jag har hört mycket gott om Linköping från mina gamla lagkamrater i Rockford (Klas Dahlbeck, Carl Dahlström och Gustav Forsling) så det ska bli väldigt kul att få uppleva det. Jag ser fram emot att komma igång så fort som möjligt och börja spela matcher igen, säger Viktor själv.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS