Viktor Stålberg avslutar karriären

Göteborgaren Viktor Stålberg avslutar spelarkarriären. Det meddelar 35-åringen via sin egen Instagram. ”Ishockey har varit en stor del av mitt liv sedan jag var sex år gammal. Nu har tiden kommit för mig att säga hejdå till sporten som spelare.”, skriver han.

ANNONS
|

Stålberg fostrades i Mölndal Hockey och Frölunda innan han flyttade till USA för att gå på college. Han draftades 2006 som det 161:a valet av Toronto Maple Leafs, där han gjorde en säsong i NHL innan han byttes bort till Chicago Blackhawks.

Det var också i Chicago som han hade sina bästa säsonger, allra främst 2013 då han blev första göteborgare att vinna Stanley Cup.

”Det har verkligen varit en galen resa. Jag gick från att bli petad från juniorlaget som 15-åring till att tio år senare hissa Stanley Cup-bucklan.”, skriver han i ett avskedsinlägg på Instagram.

LÄS MER:Sundströms babylycka – strålar av glädje igen: ”Ett lyckopiller”

Under lockouten 2012/2013 blev det också en kort vända hem till Frölunda och Elitserien innan NHL återstartade.

ANNONS

Efter fortsatt NHL-spel i Nashville Predators, New York Rangers och Ottawa Senators spenderade han de sista åren av karriären i Schweiz. De senaste två åren har han spelat för Fribourg-Gottéron.

”Jag vill också passa på att tacka alla fantastiska personer jag har fått träffa genom sporten. Lagkamrater, tränare, stab, sponsorer och sist men inte minst alla fans som gjort min karriär enastående”, skriver Stålberg vidare i inlägget.

35-åringen deltog även i VM 2012 och OS 2018 med Tre Kronor.

LÄS MER:Sebastian Stålberg tog sista chansen i Finland och hittade tillbaka

ANNONS