Viktor Lodin träder fram – misstänkt för narkotikaköp

Oskarshamn nyförvärv Viktor Lodin träder efter misstanke om fem fall av narkotikaköp.
”Jag hoppas nu att kunna se framåt med positiva känslor”, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Förra veckan rapporterade Sportbladet att en SHL-spelare misstänks för fem fall av narkotikaköp. Spelaren ska ha swishat flera tusen kronor till en åtalad knarklangare under 2021 och 2022.

Nu träder spelaren fram.

Oskarshamn går på sin hemsida ut och berättar att det rör sig om klubbens spelare Viktor Lodin.

”Med anledning av att vår spelare Viktor Lodin just nu upplever att en obehaglig ryktesspridning pågår i sociala medier och i direkta kontakter kommer här ett uttalande från Viktor och IK Oskarshamn”, skriver klubben.

Lodin skriver i uttalandet:

”Jag hoppas nu att kunna se framåt med positiva känslor och att jag kan vara en förebild för andra människor som har gått eller går genom en beroendeproblematik eller av någon annan anledning behöver en andra chans och som tar vara på sin nya möjlighet".

ANNONS

Klubben: ”Kände till vid rekryteringen”

Lodin kom till Oskarshamn i somras, från AHL-klubben Belleville Senators. Han har tidigare representerat Timrå och Örebro i SHL.

Oskarshamns klubbdirektör Johan Göransson säger:

”Händelserna som berörs ligger i Viktors tidigare problematik vilken IK Oskarshamn kände till vid rekryteringen av Viktor. Viktor har genomgått behandling och har tillsammans med IK Oskarshamn gått in i ett samarbete där vi har en plan som ska säkerställa att Viktor även fortsatt ska vara frisk och jobba för en positiv framtid både som person och hockeyspelare. Både Viktor och klubben är överens om vilka regler och värderingar som gäller i samhället och i IK Oskarshamn. Båda parter är fast beslutna att leva efter dessa".

ANNONS