Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Victor Olofsson. Bild: JONAS LJUNGDAHL
Victor Olofsson. Bild: JONAS LJUNGDAHL

Victor Olofsson gjorde assist – och skadades

Han är en av säsongens stora utropstecken och utnämndes nyligen till månadens rookie i NHL. Men under natten mot fredagen var olyckan framme för den tidigare Frölundaspelaren Victor Olofsson.
I samband med att svensken levererade en assistpoäng vred han foten otäckt och spelade inte mer i matchen.
– Vi vet inte hur allvarligt det är förrän han undersökts ordentligt säger coachen Ralph Krueger på presskonferensen efter matchen.

Buffalo Sabres lyckades vända 0–2-underläge till att vinna matchen med 3–2 efter förlängning när Edmonton Oilers gästade i natt (svensk tid). Att matchen gick till förlängning kan Buffalo delvis tacka Victor Olofsson för.

Den tidigare Frölundaspelaren som fått smeknamnet "Goalofsson" har fått sitt stora genombrott den här säsongen och i inledningen av den tredje perioden spelade forwarden med nummer 68 på ryggen fram till målet som innebar 2–2.

Men det blev trots allt en kostsam assistpoäng.

Vridning

I samband med att Olofsson slog passningen vred han till ena foten och gick direkt i isen. Den tidigare Frölundaspelaren låg kvar på isen innan han till slut kunde ställa sig upp och omringades av lagkamraterna efter målet, men Olofsson hade rejäla problem att ta sig till båset på grund av smärtan och spelade inte mer i matchen.

– Han ska undersökas ordentligt under fredagen och innan dess vet vi inte hur allvarligt det är, säger coachen Ralph Krueger på presskonferensen efter matchen och fortsatte sedan:

– Vi är redo att hantera alla tänkbara scenarier, men jag vill såklart ha honom i laguppställningen och hoppas verkligen att han är tillbaka snart, säger Krueger.

Rasmus Dahlin spelade också matchen för Buffalo, men lämnade isen poänglös.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.