Victor Björkungs lagkamrat Adam Johnson dog på isen

Victor Björkung var på isen när lagkamraten Adam Johnson dog.
Nu berättar han om den ofattbara tragedin.
– Barnen skrek på läktaren, berättar han för Sportbladet.

ANNONS
|

Det var i helgen som varje hockeyspelares värsta mardröm blev till verklighet i ett möte mellan Sheffield och Nottingham.

Svenskbekantingen Adam Johnson, Nottinghams storstjärna med NHL-meriter, hamnade i en kollision där en motståndares skridsko lämnade isen och skar in i hans hals.

Detta framför ögonen på sin svenske lagkamrat Victor Björkung.

Trots att Stockholmaren, som kuskat runt i olika lag i Europa de senaste åren, befann sig på isen och faktiskt var med i spelet som föranledde olyckan har han många minnesluckor. Känslorna är dock starka.

– Jag kopplade allvaret i olyckan inom en sekund när jag såg blodet. Adam höll handsken för såret och jag försökte kolla bort, men såg mellan mina fingrar hur han reste sig upp och sedan föll ihop igen, säger Björkung till Sportbladet och fortsätter:

ANNONS

– Det är det sjukaste jag varit med om. Jag ligger sömnlös och vaknar och har panik. Vanliga saker i vardagen blir tuffa.

”Domare grät”

Medicinsk personal kastade sig in på isen för att hjälpa Johnson. Björkung beskriver den kalabalik som utbröt i arenan.

– Barnen skrek på läktaren, domare grät, spelare kramade om varandra. Jag börjar storböla när minnesbilderna kommer upp, säger han till Sportbladet.

Trots att räddningspersonal gjorde sitt allra yttersta gick inte Johnsons liv att rädda. Amerikanen avled bara 29 år gammal.

Björkung beskriver en social och fin människa som aldrig fick komma hem till sin familj igen. Händelsen har påverkat hockeyvärlden djupt och det är ännu oklart när säsongen i Storbritannien kommer att återupptas.

LÄS MER:Tidigare Malmöspelare död efter olycka på isen

LÄS MER:Robin Figren: Därför slarvar hockeyspelare med sina skydd

LÄS MER:Skridsko-olyckorna som har skakat hockeyvärlden

ANNONS