"Vi slår ur underläge"

|

Det spelet behöver göteborgarna ha med sig in i slutspelet, annars kommer man nog inte långt. Inledningsvis mot Skellefteå gjorde laget vad man är bäst på. Klev på hårt i anfallszon flera gånger och stressade hemmalaget till misstag.

Första perioden var helt klart Frölundas och laget tog ledningen. Skellefteå slog tillbaka tidigt i andra perioden och kvitterade tidigt till 1–1.

Det kunde ha gett hemmalaget luft under vingarna om inte Skellefteås normalt så stabile målvakt Andreas Hadelöv, strax efter kvitteringen, överraskande släppt två liknande slagskott från hans högra sida förbi sig. En sekvens som blev avgörande för matchutgången. Efter 5.14 i andra perioden klev Hadelöv av rinken till förmån för Nicklas Dahlberg.

Skellefteå hade flera chanser att komma tillbaka i matchen, bland annat i powerplay, men misslyckades. En hel del beroende på att Johan Holmqvist var lysande i Frölundas mål.

Frölundas äldste och mest rutinerade spelare, Niklas Andersson har varit med förr, han vet vad slutspel innebär.

–Jag har väl gjort en 7–8 slutspel, vet inte så noga. Man får gå in med självförtroende och spela sin bästa hockey, säger han.

Att lagets målvakt måste vara på topp är givet. Detsamma gäller boxplay och powerplay.

–Det gäller att alla spelare är med på noterna, även de som inte spelar. Och eftersom det är matcher varannan dag är också viktigt att kunna tända och släcka av, man får inte deppa för mycket efter en förlust, säger Niklas Andersson som själv gjorde lagets fjärde mål i segermatchen mot Skellefteå.

En gissning är att topplagen HV 71 och Linköping undviker att välja Frölunda i slutspelets kvartsfinaler. Djurgården, som har haft relativt, lätt mot göteborgarna skulle kunna vara en tänkbar motståndare.

–Det blir som det blir, allt motstånd är tufft. Hur som helst lär det bli vi som slår ur underläge, säger Niklas Andersson.

Om Frölunda själva skulle få välja skulle motståndet kanske bli Skellefteå som man nu slagit i fyra av fem matcher under grundserien.