Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

"Vi kommer behöva spela vår bästa hockey"

I fjol finalvann Frölunda mot Skellefteå AIK. Nu ställs lagen mot varandra i slutspelet igen - den här gången i kvartsfinal. – Det ska bli fantastiskt kul, säger Henrik Tömmernes.

Förra säsongen avslutade Frölunda med att vinna finalserien mot Skellefteå AIK med 4-1 i matcher. Nu, drygt ett år senare, drabbar lagen samman igen i kvartsfinal. Det stod klart efter att Frölunda på torsdagskvällen säkrat tredjeplatsen i tabellen samtidigt som norrlänningarna höll undan för Färjestad och knep den sista direktplatsen i kvartsfinalspelet. 

Henrik Tömmernes var med i Frölundas guldlag i fjol - han ser fram emot att än en gång få ta sig an västerbottningarna. 

– Det ska bli fantastiskt kul att få en sådan körare direkt i kvartsfinal. Nu har vi fått en position där vi har hemmafördel och det ska vi dra nytta av. Det kommer bli hett och riktigt roliga matcher, precis som i finalen i fjol. Båda lagen spelar en fartfylld hockey så det kommer bli en rolig drabbning det här. 

Hur skönt är det att ha med sig finalvinsten mot Skellefteå i fjol?

– Det är två nya lag, men självklart är det skönt att ha med sig positiva känslor från i fjol, när vi vann där uppe. Vi vet vad som är framgångsrikt mot dem, de spelar på samma sätt som förra året - även om de har nya killar. Det hoppas jag att vi ska dra nytta av. 

Vad är Skellefteås styrkor, tycker du?

– De har många bra spelare. De har Jocke Lindström som vann poängligan, han får man se upp med. De har Oscar Möller, som är riktigt vass. Men vi har också bra offensiva spelare och jag tror det lag som får igång sin offensiv bäst och de som kan hålla sig kyligast har ett bra läge. Det ska bli jäkligt kul att sätta igång det här. 

Carl Grundström var inte med i mästarlaget förra säsongen - men han har mött Skellefteå under årets serie och han är säker på sin sak: 

– Det kommer bli grymt tufft och en riktigt svår kvartsfinal. Vi kommer behöva spela vår absolut bästa hockey för att kunna slå ut dem. 

Han fortsätter: 

– De har grym spets i Skellefteå, men vi har fyra bra linor som kan producera och som alla kan spela försvarsspel. Det är det vi måste få till, att alla levererar, kan vi göra det har vi en bra chans att slå ut dem. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.