Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

"Vi har absolut inte räknat bort Lias"

Frölundas nyförvärv Lias Andersson har skrivit ett NHL-kontrakt på tre år och därmed kan han komma att lämna SHL, men det är inget som oroar klubbens tränare Roger Rönnberg. – Vi har absolut inte räknat bort Lias, säger Frölunda-tränaren till Sportbladet.

Lias Andersson kom till Frölunda efter ett succé-år i HV71 där han var en av nyckelspelarna när man tog tillbaka SM-bucklan till Jönköping. Som ett kvitto på 18-åringens genombrott valdes han av New York Rangers i NHL-draftens förstarunda och under torsdagen skrev han under ett rookie-kontrakt på tre år.

Huruvida det blir något spel i NHL den kommande säsongen återstår att se, utfallet är dock inget som oroar Frölundas huvudtränare Roger Rönnberg.

– Vi ser det inte som en risk att tappa Lias, utan snarare en möjlighet. De har sina drömmar och om spelarna tar en plats i NHL är det fantastiskt för oss, säger han till Sportbladet.

"Har en jättebra relation"

Spelar han över nio matcher med New York Rangers den kommande säsongen är han förlorad för Frölunda, om inte ser Roger Rönnberg positivt på möjligheterna att få hem Lias Andersson igen.

– Om han inte tar plats i NHL ser vi gärna att han spelar hos oss. Vi har en jättebra relation med NHL-klubbarna och allt är egentligen odramatiskt. Om han inte spelar med oss har vi en bra trupp och spelare underifrån som vi kan plocka upp.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.