"Vi gör ingen sprudlande insats men hittar sätt att vinna"

Efter en tuff start på säsongen har Frölunda nu krigat sig tillbaka. Mot HV71 kom andra raka segern. – Vi gör ingen sprudlande insats men vi hittar sätt att vinna, säger Joel Lundqvist.

ANNONS
|

Det började med en förlust borta mot Malmö i SHL-premiären med 3–2 för Frölunda. I säsongens andra omgång blev det en rejäl käftsmäll borta mot Brynäs, där Frölunda förlorade med 7–2.

Men i den tredje omgången mot just Brynäs kom första segern 3–1 till Frölunda. En seger som följdes upp under torsdagskvällen med säsongens andra seger för de regerande mästarna.

– Vi krigar oss till den här vinsten, självklart är vi glada. Men jag tycker att vi i andra perioden återigen är för mjuka och för små, säger Nicklas Lasu och fortsätter.

– HV71 går ju lite på ett rus och flyger fram första fem-tio. De får många lägen men vi jobbar oss in i matchen. Det kanske inte alltid ser så snyggt ut men vi kämpar och tar tre poäng.

ANNONS

Mot HV71 blev det återigen alldeles för många utvisningar för Frölunda. Något som Frölunda-tränaren Roger Rönnberg var irriterad på både under och efter matchen. Något som även spelarna i Frölunda höll med om.

– Det blir kämpigt för oss, vi får jobba hårt i boxplay och måste hålla oss disciplinerade, säger Joel Lundqvist.

Vad sa du till spelarna efter segern?

– Nej, men jag tror att alla är väldigt glada för poängen. Vi jobbar bra men vi gör ingen sprudlande insats men vi hittar sätt att vinna, säger han.

ANNONS